Srbija

Direktno.rs

19. 09. 2020. 11:26 12

Borani se šetnjom u režiji SNS-a opraštaju od svoje topionice

U Boru je danas od 10h održan protest "Protiv zagađenja" zbog prekomernog zagađenja, a građani tvrde da su problemi postali veći kada je je krajem 2018. godine kineska kompanija Ziđin postala većinski vlasnik RTB Bor, te često dolazi do zagađenja sumpor-dioksidom koje je veće od zakonski propisanih 350 mikrograma po metru kubnom.

Pomenuti protest je imao i svoju preteču. Inicijalni pokušaj udruženja "Borani za Bor" je propao zbog zabrane okupljanja tokom prvog talasa koronavirusa. Međutim, pod pritiskom javnosti, do protesta je ipak danas došlo, ali uloge su se bitno izmenile.

Kako Direktno.rs nezvanično saznaje, kineska kompanija Ziđin, kojoj je Aleksandar Vučić praktično poklonio RTB Bor i neka od najvećih rudnih nalazišta na eksploataciju, je shvatila da je prevarena u vezi postrojenja koja su im predata gotovo gratis, rešila je da topionicu u Boru zatvori i to ne na dva meseca već, vrlo verovatno, trajno.

Kako nezvanično saznajemo, saznavši za to pre svih, lokalni SNS ogledan u likovima svemoćnog Blagoja Spaskovskog i gradonačelnika Aleksandra Milikića brže-bolje je uskočio u organizaciju današnjeg protesta kome će uskoro pripisati odgovornost za gašenje više od 100 godina starog metalurškog postrojenja u Boru. I zaista, među dobronamernim i iskrenim građanima uočeni su "režimski sindikalci" predvođeni nesmenljivim Draganom Garom Aleksićem, desnom rukom Blagoja Spaskovskog, kao i momcima iz kriminalnog miljea koji su predvodili kampanje SNS-a, kao i paljenje baklji na zgradama i uvredljivo skandiranje protiv Dragana Đilasa tokom korone.

Svi zajedno su nosili uniformno rađene transparente za koje saznajemo da su o trošku jednog sindikata štampani na istom mestu. Nažalost, iživljavanje SNS-a i njihovih kriminalizovanih satelita nad Srbijom se nastavlja, a u ovoj mučnoj predstavi žrtve su radnici i građani Bora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati