Srbija

18. 09. 2020. 17:07 0

Pojavila se afrička svinjska kuga u Negotinu

Rešenjem Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu, područje poluprečnika najmanje tri kilometra oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Aleksandrovac u opštini Negotin proglašeno je zaraženim područjem od zarazne bolesti afričke kuge svinja, saopštio je Štab za vanredne situacije u Negotinu.

- Opština Negotin jedina u Srbiji gde je registrovana bolest na domaćim svinjama, te se mora shvatiti ozbiljnost situacije i neophodno je preduzeti sve mere na suzbijanju širenja zaraze i edukaciju stanovništva da sve sumnjive slučajeve oboljenja na svinjama prijave i da leševe ne ukopavaju sami - saopšteno je iz Štaba.

Članovi Štaba su usvojili Zaključak kojim se nalaže Odeljenju za budžet, finansije i LPA opštine Negotin da imobiliše sredstva iz budžeta za potrebe angažovanja JKP “Badnjevo” Negotin na uklanjanju, odvoženju i zakopavanju leševa svinja na stočnom groblju u Braćevcu.

Takođe, prema mišljenju Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara, epidemiološka situacija na teritoriji Zaječarskog i borskog Okruga, kao i u Republici Srbiji je nesigurna, pa je predloženo odlaganje održavanja 55. Mokranjčevih dana i Jesenjeg vašara, jer bi održavanje pomenutih manifestacija predstavljalo epidemiološki rizik.

Štab za vanredne situacije je doneo Zaključak da se odlažu manifestacije 55. “Mokranjčevi dani” i “Jesenji vašar”, za period kada epidemiološka situacija bude povoljna i Preporuku da „Dom kulture“ i opština Negotin prigodnom izložbom i puštanjem preko javnog ozvučenja u gradu Mokranjčevih rukoveti kao i prezentovanjem preko sredstava javnog informisanja život i dela S.S. Mokranjca i drugim prigodnim sadržajima obeleži ovaj kulturni događaj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati