Srbija

Direktno.rs

14. 09. 2020. 20:01 2

Boranima država ostavila samo pravo da se guše od kineske eksploatacije

Dalibor Jović, predsednik udruženja "Borani za Bor", koje je ovog leta u ovom gradu organizovalo nekoliko najvećih humanitarnih akcija, objavio je na Fejsbuku šta je dobio kao odgovor na zahtev da organizuje miran protest, da bi nakon toga podneo krivičnu prijavu protiv kineske kompanije "Ziđin".

- Dana 14 septembra podneli smo zahtev za održavanje mirnog protesta Policiskoj upravi u Boru. Nakon prijave dobili smo instrukcije kojih se moramo pridržavati u toku samog održavanja protesta. Zbog velikog interesovanja građana za sam skup koji se održava, a uzimajući u obzir i naredbu Vlade Republike Srbije o okupljanju na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru maksimalno do 30 lica, zvanično smo morali da otkažemo i odbijemo mere koje su nam naveli, a to su (šetnja isključivo na trotoaru, svaki izlazak na put je kršenje naredbe, distanca na dva metra, svako od učesnika protesta mora nositi masku) - napisao je Jović na Fejsbuku i dodao:

- Pošto se očekuje veliki broj ljudi, mi ne možemo da sprovedemo mere bezbednosti. Samim nepoštovanjem naredbe moram da platim novčanu kaznu i do 500.000 dinara. Ovim obaveštavam da "Borani za Bor" nisu zvanični nosioci mirnih protestnih šetnji. Hvala, ujedno možete sami podneti javnim tužilaštvu žalbu zbog prekomernog zagađenja - napisao je Jović i priložio fotografiju na kojoj se vidi da je podneo krivičnu prijavu protiv kineske kompanije "Ziđin".

Na osnovu navedenog da se zaključiti da samo policija u Boru ovih dana radi svoj posao. Takvu predanost nije pokazala kada su pre dve i po godine horde SNS-a ispresecale Bor crnim džipovima bez tablica pod komandom zloglasnog Vučićevog batinaša Zelje.

Boranima ostaje samo da se obrate međunarodnim instutucijama, s obzirom na to da im je Vučićev režim uskratio sva ljudska prava radi što većeg profita za kineskog, sada se već slobodno može reći, kolonizatora!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati