Srbija

12. 09. 2020. 16:33 0

SSP Bor: Najavljene krivične prijave zagađivaču

Danas je održana sednica Skupštine grada Bora i nakon sednice se stekao utisak da pozicione i opozicione stranke u Boru imaju zajednički cilj, vezano za problem prekomernog zagađenja u Boru, kao i da su spremne da zajedno rade na tome. Gradonačelnik je i najavio, u ime grada, krivične prijave ka zagađivaču.

Kao predstavnik političke stranke koja nije učestvovala u radu ove sednice, predsednica odbora SSP Bor Irena Živković je istakla sledeće: 

1. Današnji gradonačelnik, koji najavljuje krivične prijave, je isti onaj gradonačelnik koji je Borane na protestima protiv zagađenja nazivao plaćenicima i ekstremistima, a na svom FB profilu i objavio tabloidni tekst u kome se ovi Borani nazivaju i fašistima. O meni lično, a samo zato što smo podržavali Borane u borbi za svoje zdravlje, izneo je i niz neistina i uvreda u svojim obraćanjima. Takođe bih podsetila i na to da se ministar Antić tada oglasio i označio Borane koji su na ulici branili svoje pravo na zdravlje političkim manevrom.

2. Krivična prijava ka zagađivaču je podneta od strane Stranke Slobode i Pravde još novembra meseca, ali po njoj Tužilaštvo ne postupa jer su u istoj, pored zagađivača, i gradonačelnik Aleksandar Milikić i ministar Goran Trivan.

3. Gradonačelnik je, pre šest meseci, obećao i da će za dvadeset dana biti izrađen Kratkoročni akcioni plan, koji je morao po zakonu da bude izrađen još 2013. godine i predstavlja "kamen spoticanja" u radu republičke ekološke inspekcije.

4. Gradska uprava je, takođe pre više meseci, formirala Radnu grupu za koju je rečeno da će se baviti problemom zagađenja, ali je od tada javni podatak samo činjenica da je grupa formirana.
Kada sve ove stvari uzmemo u obzir, verujemo da je današnja sednica Skupštine grada samo još jedan trik aktuelne vlasti koja se i Ugovorom o strateškom partnerstvu obavezala da zagađivač neće snositi ni finansijsku ni krivičnu odgovornost ukoliko dođe do prekomernog zagađenja.

Stranka Slobode i Pravde će nastaviti institucionalnu i vaninstitucionalnu borbu za osnovna ljudska prava ljudi u Boru, a svaki naredni bunt Borana će beskompromisno podržati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati