Srbija

Direktno.rs

09. 09. 2020. 08:04 5

OBRT Gradska komisija u Šapcu: Pobeda SNS

Gradska izborna komisija u Šapcu odbila je žalbe Nebojše Zelenovića na regularnost ponovljenih izbora. I dojučerašnji gradonačelnik Šapca tako je, ipak, uvideo svu laž, besmisao i neregularnost izbora, od 21. juna pa do danas, iako se trudio da "pobedi" one koji su sebi namestili pobedu u parlamentu i u opštinama, gde su izbori održani.

Postupajući po prigovorima koji su podneti zbog, kako je navedeno, raznih nepravilnosti u procesu glasanja na ponovljenim izborima od 5. septembra 2020. godine, Gradska izborna komisija je odlučila na sednici 8. septembra 2020. godine da su povređene odredbe izbornih zakona, ali da prigovori nisu usvojeni.
- Na sednici su razmatrani činjenični navodi iz podnetih prigovora, te je Komisija na osnovu uvida u zapisnike sa biračkih mesta, utvrdila da su navodi iz svih 19 podnetih prigovora nesporno tačni, i da su na svih 19 biračkih mesta povređene odredbe izbornih zakona. Prigovori nisu usvojeni, jer za odluku o usvajanju nije glasala potrebna većina. U svakom konkretnom slučaju 10 članova komisije glasalo je ZA usvajanje, a 10 članova PROTIV. Komisija je ranije donela odluku da se raspusti birački odbor i ponovi glasanje na biračkom mestu broj 36 Ševarice, a na sednici odbijen je prigovor protiv navedene odluke - stoji u saopštenju Gradske izborne komisije.

To znači da je Zelenovića, deo dojučerašnjih saradnika, prodao i priklonio se SNS.

Na odluke Komisije podnosioci prigovora, imaju pravo žalbe Upravnom sudu u roku od 24 časa od prijema odluke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati