Srbija

[ Izvor: Jugmedia ]

26. 08. 2020. 10:33 4

Ni Supernove, ni struje: "Zovemo ih po 10 puta na dan i ništa"

Meštani varoši Predejane i okolnih sela tvrde da u poslednjih godinu i po dana imaju velikih problema sa nestankom struje čim vetar dune ili zagrmi, a učestali su i prekidi televizijskog programa i interneta, od kada je na tom području dominatan provajder Supernova iz porodice Telekoma Srbije.

- Problem sa strujom imamo u proseku dva puta nedeljno i u danima kada je vreme stabilno. Ostanemo ponekada i 24 sata i više bez struje, a kada, dodatno, duva ili grmi, struja opet nestane, pa opet molimo da dođu da poprave kvar ili bilo šta da je razlog - priča za Jugmediu meštanka Ljiljana Veličković.

Tvrdi da su Predejančani očajni zbog toga jer nestanak, pa nagli dolazak električne energije izaziva kvar na kućnim aparatima.

- Nama je nedavno u takvoj jednoj situaciji crkao LCD televizor - kaže ona.

Duži nestanak struje izaziva i druge nevolje, odnosno, zatvaranje prodavnica i apoteka, što je problem za tamošnje starije stanovništvo.

Iako ona česte nestanke struje dovodi u vezu sa tunelom iznad Predejana, jer, veli, da su sa njegovom izgradnjom učestali kvarovi, u leskovačkoj Elektrodistribuciji kažu da tunel nema nikakve veze s tim.

- Znamo za situaciju u Predejanu. Radimo na tome da se neki delovi mreže obnove. Inače, ove godine oluje su nam svuda izazvale velike probleme - naglašavaju.

Slučaj sa signalom Supernove je sličan.

- Internet je, generalno, katastrofa. Čim padne kiša ili vetar duva nema ni interneta ni slike na televizoru. Njihova ispostava je u Vladičinom Hanu, ali ingerencije imaju oni u Beogradu. Zovemo po 10 puta dnevno. Niko se ne javlja. Ne znamo kako da rešimo ova dva problema - priča naša sagovornica.

I drugi meštani Predejana su potvrdili njenu priču.

- Sramota je da u 21. veku mi razgovaramo o struji i TV programu, ali tako je. U Predejanu je većina starije stanovništvo kojima je TV prijemnik jedina zabava, a svima su deca negde na strani pa im je internet važan da se čuju besplatno preko društvenih mreža. Svi su se naučili da, pre svega, koriste viber - priča jedan od članova Saveta Mesne zajednice Predejane.

Šta je Supernova, ćerka firma Telekoma Srbija?

Na sajtu Supernove piše da je to brend kablovskih usluga prisutan širom Srbije, koji sa "ponosom objedinjuje više od 300.000 korisnika interneta i televizije. Supernova je brend koji raste, i pod kojim navedeni članovi Telekom Srbija Grupe razvijaju svoju mrežu sa ciljem stalnog unapređenja kvaliteta usluga".

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić javnosti je predstavila ugovore u kojima se jasno vidi kako je ova državna kompanija prosledila vlasniku "Kurira" i kompanije "Adria Media" Igoru Žeželju 38 miliona evra. Samo na Žeželjevu firmu Wireless media, koja uključuje i drugu ćerka firmu Mondo ink, otišlo je 28 miliona evra "naših para". 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati