Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

09. 07. 2020. 18:57 0

"IZLAZITE NAPOLJE" Protest u Novom Sadu

Više hiljada Novosađana je šeta gradom, uzvikujući "Vučiću, pe*eru, zviždeći i uzvikujući "ostavke" i "izlazite napolje" i pevajući himnu "Bože pravde".

Građani su sedeli i u glas uzvikivali "Vučiću pe*eru".

19:30 Građani su se uputili ka policijskoj stanici Stari grad da traže da se oslobodi član Združene akcije "Krov nad glavom" i jedan od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu Miran Pogačar, koji je sinoć priveden u policiju.

 18:00 Građani se od 18 časova okupljaju na Trgu slobode, kako bi protestovali protiv aktuelne vlasti i najave ponovnog uvođenja policijskog časa.

Trenutno je u centru Novog Sada mirno i bez incidenata, piše 021.rs.

Okupljeni građani, uglavnom mlađi, nose različite transparente i zastave. U jednom trenutku došla je grupa muškaraca koji su juče demolirali Gradsku kuću i bacili petardu, a građani koji sede su ih rasterali.

Na transpartentima piše "Sram vas bilo", "Za čiju decu"...

Kako je najavljeno, i na ovom skupu traže se ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, te gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Takođe, ponovo će se tražiti raspuštanje Kriznog štaba, kao i da se novac koji je namenjen za crkvu, preusmeri za medicinare, dok bi svi oni koji su izgubili posao tokom pandemije, trebalo da budu vraćeni na svoja radna mesta.

 

Na jučerašnjem protestu u Novom Sadu učestvovalo je više hiljada Novosađana, demolirana je Gradska kuća, ulaz zgrade RTV-a i prostorije SNS u Stražilovskoj ulici. Takođe, sukobili su se pripadnici policije i demonstranti, a šestoro učesnika protesta je povređeno. 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati