Srbija

[ Izvor: Beta/021.rs ]

21. 06. 2020. 11:52 4

"Patroliraju džipovima, kupuju glasove"

Prema dosadašnjim informacijama, na dva biračka mesta u Vojvodini je zabeležena kupovina glasova.

Prema tvrdnjama Vojvođanskog fronta, nepoznate osobe su ispred Osnovne škole "Ljudevit Štur" u Kisaču i biračkog mesta 97 brojale novac i plaćale glasanje.

- Radno telo Republičke izborne komisije se oglasilo nenadležnim i sugerisalo je predsedniku biračkog odbora da zove policiju. Nakon toga su se kupci glasova udaljili - navodi se u saopštenju Vojvođanskog fronta.

Drugi primer je zabeležen u Kucuri kod Vrbasa, gde je Socijalistička partija Srbije uložila je prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji zbog, kako su naveli, javne isplate novca za glas u kafani koja se nalazi u strogom centru Kucure.

Kako prenosi portal VOICE na svom lajv blogu, to su potvrdili i brojni meštani ovog sela. Iz SPS-a su naveli da su nepravilnosti primećene i u Ravnom Selu kod Vrbasa.

VOICE navodi da je u naselju Ružica primećen veliki broj crnih džipova, kojima organizovano odvoze ljude na glasanje. Na više biračkih mesta u Vrbasu članovi biračkih odbora nisu dozvolili građanima da glasaju samo za lokalni parlament.

Iz Grupe građana "Oslobodimo Vrbas" kazali su da će zbog ovoga uložiti prigovor OIK-u.

VOICE navodi da je atmosfera na izborni dan u Vrbasu slična kao i prethodnih godina: vozila sa registarskim oznakama Beograda, Novog Sada i Sombora patroliraju u blizini biračkih mesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati