Srbija

Direktno.rs [ Izvor: infocentrala ]

28. 05. 2020. 06:55 1

I TO RADE Direktor učenike koristi za SNS kampanju?!

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Potočcu, Radiša Jovičić, protivzakonito koristi svoje učenike da sa aktivistima Srpske napredne stranke uređuju prostor škole, piše portal Infocentrala.

- Direktor OŠ "Vuk Karadžić", iako prosvetni radnik i predstavnik Ministarstva prosvete koji platu prima iz budžeta svih građana, otišao je korak dalje i dozvolio, kako se vidi na snimcima, aktivistima SNS da uređuju prostor škole ni manje ni više nego - sa maloletnim učenicima ove škole - napisali su oni.

Na video-snimku se vide aktivisti SNS u plavim jaknama, sa obeležjima stranke, kako uređuju školsko dvorište sa učenicima ove škole.

Ovaj portal je pozvao direktora, međutim on je odbio da razgovara o tome preko telefona.

U jednom trenutku rekao je da nikakva stranačka akcija nije organizovana i očigledno ljut, prekinuo vezu, pišu oni.

Protiv Jovičića je 2017. godine podneta krivična prijava od stranke Republičke prosvetne inspekcije zbog primanja u radni odnos lica, mimo zakona.

Mediji su pisali i da su se meštani Potočca bunili protiv Jovičića i fotografisali ga kako koristi službeno vozilo u lične svrhe, kako je škola oštećena familijarnim odnosima.

- U toku predizborne kampanje, ali i u svakom drugom trenutku, ovakve stranačke akcije u budžetskim ustanovama, posebno prosvetnim, smatraju se zloupotrebom dece i javnih dobra u cilju sticanja političkih poena. Korišćenje prostora škole u političke svrhe je inače do sada uvek bio razlog za smenu direktora škole bez izuzetka - piše Infocentrala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati