Srbija

[ Izvor: Beta, 021.rs ]

27. 05. 2020. 20:34 14

Dečak (12) neće odgovarati što je zakucao ekser psu u glavu

Udruženje za zaštitu životinja Spans iz Novog Sada saopštilo je danas da je našlo psa sa ekserom zabodenim u lobanju. Kako portal 021 piše, policija je ubrzo identifikovala dvanaestogodišnjeg dečaka, sa kojim je obavljen razgovor u prisustvu staratelja, ali je on pušten jer je krivično neodgovoran pošto je maloletan.

Nezvanično, dečak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan ekser.

Ranije danas iz udruženja su naveli da su u sredu oko 20 časova na Satelitu građani primetili psa sa zabodenim ekserom u lobanju.

Pregledom kod veterinara i snimanjem rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet santimetara prošao kroz lobanju i mozak celom dužinom i da je "to moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat", ukazalo je Udruđenje Spans.

Taj pas čipovan, ima deset godina, i ima vlasnika.

- Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave veterinarke i Spansovih volontera - navelo je Udruženje.

"Druga patrola je našla vlasnicu i saznala da je to njen voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda i da im je tog dana oko 16 sati išetala kroz kapiju... i nadali se da će se brzo vratiti", navodi se u saopštenju.

Spans je upozorio da je ovo već peti pas - žrtva zlostavljanja i ubistva u Novom Sadu u kratkom razdoblju.

Prethodno su tri psa na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima, a počinilac nije nađen, a nedavno je porodica na Limanu ostala bez kujice koju je nepoznato lice bacilo s krova zgrade u kojoj stanuju.

- Do sada smo bili svedoci ili da je policija bila nezainteresovana da ozbiljno istražuje ova krivična dela, ili da su počinioci, ako su i nađeni, prolazili s minimalnim kaznama - upozorava se u saopštenju.

 
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati