Srbija

[ Izvor: RTS ]

01. 05. 2020. 13:07 0

Na zgradi škole u Gojbulji ponovo grafiti OVK

U Gojbulji pored Vučitrna na zgradi škole u kojoj se nastava odvija na srpskom jeziku ponovo su tokom noći ispisani grafiti veličanja bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Grupa ekstremista je najpre 27. aprila pokušala da obije crkvu i lupala o crkveno zvono u Gojbulji, zatim je 29. aprila polomila prozore na školi i ispisala grafite UČK, koji su u međuvremenu prekrečeni, da bi sinoć vandalizam bio ponovljen.

Podseća se da svi apeli stanovnika Gojbulje policiji da ih zaštiti od grupe eksteremista ostali su bez efikasnog odgovora.

- To još jednom potvrđuje da Srbima južno od Ibra bezbednost i život bez straha nisu garantovani. Pozivamo naše sunarodnike u Gojbulji da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije, a predstavnike međunarodnih misija da preduzmu najodlučnije mere kako bi se divljanje ekstremista zaustavilo, jer nadležni organi privremenih institucija u Prištini to očito ili nisu spremni ili nisu sposobni da učine - ocenjuju u kancelariji.

Ističu da "serija incidenata u Gojbulji pokazuje da je Kosovo i Metohija, nakon dve decenije deklarativnog rada Prištine i međunarodne zajednice na stvaranju multietničkog društva, i dalje tamna mrlja na mapi Evrope i zona u kojoj nekažnjeno bujaju šovinizam i nasilje".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati