Srbija

Direktno.rs

28. 04. 2020. 20:09 19

HRABRO I BEZ STRAHA Bukom drmaju kavez (VIDEO)

Lavina je pokrenuta. Glas se podigao. Srbija se budi. Dugogodišnjem ćutanju je došao kraj. Njega su odsvirale pištaljke sa prozora i balkona građana Srbije, udaranje u šerpe, zvižduci, skandiranja protiv režima Aleksandra Vučića. I večeras od 20.05 bilo je bučno širom zemlje.

Nezadovoljstvo svih ovih godina stanjem u društvu menjalo je oblike. Dugo su građani trpeli i ćutali, potom su izašli na ulice i uporno šetali dok situacija sa koronavirusom nije šetnje subotom prekinula. Ipak, nezadovoljstvo nije splasnulo, čak se čini da je naraslo pošto je kriza sa virusom Covid-19 ogolila svu nesposobnost vlasti, a krivica svaljena na građane.Buka sa prozora širom zemlje jasno kaže - "Nismo stoka. Narod smo i nemojte nas ponižavati. Nismo mi krivi za postavljanje vaših nesposobnih kadrova na odgovorna mesta, koji na kraju - ne odgovaraju".

Treće večeri zaredom, buka biva sve glasnija, a kako su mnogi čitaoci pisali našem portalu, nije se očekivalo da će to krenuti bilo gde osim u Beogradu. Ipak, čitaoci su slali video snimke, poruke, da se pohvale da se i njihov grad priključio akciji - Niš, Bor, Požarevac, Zrenjanin, Novi Sad, Pančevo, Kruševac...

Čini se da je ovaj vid izražavanja nezadovoljstva podigao malo moral naroda, pokazao da smo ljuti, ogorčeni, nezadovoljni... Da postoji još onih koji shvataju da ipak ne cvetaju ruže i nemamo najbolju vlast u istoriji, a istovremeno najgori narod.

Nije baš sve kako se plasira javnosti. Stvarnost je gotovo skroz drugačija. O tome svedoči i buka u 20.05.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati