Srbija

[ Izvor: Kurir ]

18. 03. 2020. 08:00 0

Šteta da propadne: Studenti i profesori skijaju, a vanredno stanje

Iako je proglašeno vanredno stanje, 135 studenata i nekoliko profesora sa projekta „Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata“, pod pokroviteljstvom Univerzitetskog sportskog saveza Novi Sad, sa partnerom Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu, skijaju na Kopaoniku.

Gotovo puna tri autobusa krenula su, piše Kurir, u nedelju iz Novog Sada put Kopaonika. Iako je u nedelju veče proglašeno vanredno stanje, što podrazumeva i zabrane okupljanja u grupama većim od 50 ljudi, ali i održavanja svih sportskih, rekreativnih i drugih događaja, oni se nisu vratili kućama, nego su u ponedeljak krenuli sa skijanjem. Uz to, svi su u istom hotelu i ishrana im je na bazi švedskog stola.

Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje, rekao je za Kurir da su na put krenuli u nedelju ujutru, pre proglašenja vanrednog stanja.

- Sekretarijat učestvuje delimično u finansiranju ovog projekta, a 50 odsto učestvuju sami studenti, što podrazumeva da su lično želeli da budu deo toga - rekao je on i dodao:

- Iako je u međuvremenu uvedeno vanredno stanje, „Skijališta Srbije“ saopštila su da do daljeg neće zatvarati skijališta, što implicira da Ski-centar Kopaonik nije sportski, već turistički centar.

Naveo je da će studenti danas po podne biti u Novom Sadu.

Iz Univerzitetskog sportskog saveza Novi Sad rekli su da poštuju pravila:

- Odlazak će biti organizovan u tri veća autobusa kako bismo smanjili broj putnika po vozilu. Budući da grupe za obuku neskijaša broje šest-sedam osoba, a da se nastava odvija razdvojeno na otvorenom prostoru, naš boravak na Kopaoniku ne povećava dodatno rizik od zaražavanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati