Srbija

Direktno.rs [ Izvor: vamedia.info ]

30. 12. 2019. 11:15 0

TUGA Grad Valjevo uskratio novac za obroke 35-oro dece

Tridesetpetoro dece iz socijalno ugroženih porodica među kojima su i deca sa poteškoćama u razvoju uskoro bi mogla da ostanu bez obroka, jer je Grad Valjevo uskratio novac udruženju "Anđeli čuvari" koji snabdeva decu.

- Mi smo nekao došli do kraja ove godine i Udruženje "Anđeli čuvari" sada duguje skoro 650.000 dinara PU "Milica Nožic" koja nam je isporučivala obroke za decu. Oni su nam zaista toliko pomagali, nijednog trenutka niko nije želeo da ta deca ostanu na ulici, ali kako sada stvari stoje moraćemo da zatvorimo vrata za njih jer sa ovim dugom i našim zaista skromnim mogućnostima ne možemo dalje - rekla je Vesna Lazić predsednica udruženja "Anđeli čuvari" za portal vamedia.info.

Više od 600 dece prošlo je kroz ovo Udruženje koje je najpre pokušavalo da samo finansira njihove obroke, potom se Grad Valjevo uključio obezbeđujući "šerpicu hrane".

- Nažalost, ove godine nisu obezbeđena dovoljna sredstva i kako je bilo planirano u projektu. U trenutku kada je raspisan konkurs ja sam nažalost bila u bolici na lečenju i nisam mogla da konkurišem. Nakon toga sam dobila obećanje da će konkurs biti ponovljen. Raspisan je i ja sam se prijavila. Ali umesto 1.046.000 dinara opredeljeno je samo 600.000 dinara. To je u startu bilo manje za 400.000. Predsednik komisije je bila Gorica Božić - dodaje predsednica udruženja.

 - Vrlo brzo potom dobila sam obaveštenje iz Gradske uprave da taj iznos od 600.000 moram još da smanjim. Sada su ta sredstva u visini od oko 470.000. Obećavali su, ali ništa, dug raste. Iskreno da sam znala da će biti ovako i da ta deca neće dobiti obroke odmah bih prekinula sve. Ali, znate, to su deca, nije to tako lako. Bar nama nije lako. A dug je sada već za nas ogroman - kaže Vesna Lazić.

U situaciji kada grad Valjevo samo za manifestacije izdvaja skoro 30 miliona, kada reprezentacija gradske uprave iznosi 1,4 miliona, kada skoro dva miliona koštaju pokloni koje grad deli, kada grad kupuje 37 tona goriva i nove automobile, kada se plaćaju autobusi za stranačke posete i mitinge, da li je moguće da nema novca za obrok dnevno za 35 mališana?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati