Srbija

[ Izvor: Beta ]

20. 11. 2019. 08:00 0

U RAČI NOVI PROBLEMI Žuta voda teče iz slavine

Uz višedecenijski problem sa vodosnabdevanjem, građani Rače imaju i dodatne muke, jer u poslednjih desetak dana iz slavina teče žuta voda. U Javno komunalnom preduzeću Rača je agenciji Beta rečeno da je razlog za to havarija na potisnom vodu jednog bunara za vodosnabdevanje.

U kragujevačkom Institutu za javno zdravlje je rečeno Beti da nisu obavešteni o poslednjim problemima sa vodom u Rači i da su poslednju redovnu kontrolu vršili u oktobru.

Kazali su i da ako je "voda iz slavine blatnjava" logično je da, i bez posebnog obaveštenja, građani ne treba da je koriste za piće.

Nova redovna kontrola vode u Rači će, kako su naveli u Institutu, biti izvršena u petak.
Da taj problem prevazilazi običnu servisnu informaciju govore brojna negodovanja građana na društvenim mrežama uz fotografije ili video zapise vode, kako neki navode, u boji "ceđene pomorandže".

Građani su ogorčeni što i pored velikih ulaganja, fabrika vode u Rači, izgrađena pre osam godina, još nije proizvela ni jedan litar vode za piće.

Pojedini sumnjaju i da su sredstva za njenu sanaciju u stvari upotrebljena u druge svrhe.

Agenciji Beta je u septembru u opštini Rača rečeno da je završena sanacija postrojenja za prečišćavanje pijaće vode, kao i izgradnja dva nova eksploataciona bunara, za šta je od 2016. uloženo oko 60 miliona dinara.

Tada je najavljeno da će postrojenje biti pušteno u probni rad i obavljene sve potrebne analize vode.

Ta fabrika vode treba da ugasi žedj oko 15.000 žitelja Rače i okolnih mesta.

Kako je tada agenciji Beta rekao predsednik opštine Rača Nenad Savković, "postrojenje će obezbediti kvalitet pijaće vode u rangu Beča".

Predsednik opštine Rača Nenad Savković rekao je danas Beti da je ovih dana odsutan i da će informacije o vodosnabdevanju dati naredne sedmice kada se vrati na posao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati