Srbija

[ Izvor: KoSSev ]

12. 11. 2019. 22:34 0

Krov suda u Gračanici pao na starački dom i deo kontejnerskog naselja

U popodnevnim časovima, usled jakog vetra došlo je do urušavanja krovne konstrukcije sa novosagrađene zgrade Osnovnog suda u naselju Padalište u Gračanici, koji je potom pao na obližnji objekat Staračkog doma i kontejnerskog naselja. U tom incidentu nije bilo povređenih, saopšteno je iz opštinskog Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu, prenosi Gračanica online.

Opštinske službe su brzom intervencijom uspele da evakuišu korisnike Staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni, navodi Gračanica onlajn.

Deo krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na Starački dom napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu.

Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije još uvek su na terenu.

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, nalazi se na licu mesta, a sa svojim najbližim saradnicima obišao je i evakuisane štićenike Staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja na Padalištu.

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost.

"Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljudi, koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove", kazao je Popović.

Prema rečima direktora urbanizma, Dejana Jovanovića za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju, projekat i nadzor, Opština Gračanica nije bila nadležna. Projekat i sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici obezbedio je Sudski savet iz Prištine, koji je takođe bio nadležan i za nadzor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati