Srbija

10. 11. 2019. 16:12 0

OTKAZ I SAMOHRANOJ MAJCI Otpustili 34 radnika, a poslodavac ĆUTI

Radnice fabrike čarapa "Proleter" iz Ivanjice najavile su tužbu protiv fabrike i odgovornih lica jer su, kako kažu, bez objašnjenja proglašene tehnološkim viškom. Među njima je i samohrana majka dvoje maloletne dece, Suzana Šuluburić, kojoj je posao u "Proleteru" bio jedini izvor prihoda.

U "Proleteru" su nakon obavljene sistematizacije, otpuštena 34 radnika jer, kako su rekli u sindikalnoj organizaciji, poslodavac je ukinuo radno mesto "druge klase".

Kako jedna od otpuštenih navodi, Suzana Šuluburić, ona kao samohrana majka maloletne dece, ostala je na ulici i niko joj nije ponudio drugo radno mesto, pošto su je otpustili, piše Infoliga.

- Smatram da je ovo verovatno nečije maslo, da se jednostavno sklonim odatle i mislim da ovakve stvari ja kao samohrana majka ne bi trebalo da doživljavam. Tražila sam razlog zbog čega sam dobila otkaz, kontaktirala sam firme u Beogradu, tamo gde se nalazi naš direktor, javila mi se samo sekretarica i rekla mi da pozovem za pet minuta, ali posle pet minuta niko mi se više nije javljao na taj broj. Otišla sam kod pravnice da pitam za razlog, ona nije imala ništa da mi kaže i ja više nisam imala kome da se obratim. Nema ko da zaštiti radnika, samo gledaju da mu slome leđa - rekla je Suzana.

Uz nju, nakon dugogodišnjeg rada u ivanjičkoj čarapari otkaz je dobila i Stojislava Radonjić, iako je imala status osobe sa invaliditetom.

- Pitali smo sindikaliste, rekli su da o tome ne znaju ništa. Šefica je, takođe, rekla da ne zna ništa i da je zatečena. Otišli smo kod pravnice, koja je rekla da je dobila "papire iz Beograda", da je to urađeno pre nego što je ona došla sa bolovanja i da je to uradio gospodin Rajić. On, međutim, nije znao da li sam ja Janja, Mara, Milesa ili Persa, nije mogao on da pravi spiskove, ali mi nismo dobili odgovor ni od koga. Šefica je u petak došla i rekla da nam je u ponedeljak poslednji dan. Tužiću ih. Ko će mene kao invalida sa 60 godina i sa 35 godina radnog staža da zaposli? Potreban mi je novac za lekove, drugi izlaz nemam - ogorčena je gospođa Radonjić.

Mila Orestijević kaže da je bila u šoku kada je na oglasnoj table videla spisak radnika proglašenih tehnološkim viškom, na kome se i sama našla.

- Radila sam osam godina i dva meseca kao šivač. U aprilu sam pozvana iz pravne službe da potpišem aneks ugovora o premeštaju sa radnog mesta. Razlog nije napisan, samo da me premeštaju na drugo radno mesto. Bila sam na bolovanju jer imam problema sa kičmom. Verovatno im je to bila smetnja - istakla je ona.

Koji je zapravo razlog za smanjenje broja radnika u ovoj, inače uspešnoj fabrici, samo su nagađanja, a dominira priča o nesavesnom korišćenju bolovanja što je loše uticalo na poslovanje firme, piše Infoliga.

Kako su naveli sa ovog portala, iako su želeli da čuju i drugu stranu, usled neprofesionalnog i drskog ponašanja zamenika izvršnog direktora ‘’Proletera’’, Milana Todorovića, to im nije bilo omogućeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati