Srbija

[ Izvor: Beta ]

26. 10. 2019. 15:03 0

Kancelarija za KiM: Zabrana ulaska košarkašima potvrda šovinističkog odnosa Prištine

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je da je zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju dečacima iz novopazarskog košarkaškog kluba Ras, "još jedna potvrda sada već otvorenog šovinističkog odnosa Prištine prema svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima i Srbijom".

Iz tog tela su ocenili da je "jasno da iza zabrana Srbima sa Kosova i Metohije da se takmiče u okviru srpskih liga i takmičenja stoji podla namera da se srpski narod izoluje, a Srbija u svakoj sferi, pa i u juniorskom i omladinskom sportu, istisne iz naše južne pokrajine".

- Neverovatno je da albanske političke strukture u Prištini ovakvu antidemokratsku i anticivilizacijsku praksu sprovode uz prećutno odobravanje dela međunarodne zajednice, i to onog dela koji se predstavlja kao čuvar vrednosti koje Priština svakodnevno gazi - navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da se od međunarodnih sportskih asocijacija očekuje da reaguju "kako bi primorale Prištinu da pod pretnjom kazne odustane od ovakvog ponašanja" i dodaje da zvanični stav po tom pitanju mora da iznese i Evropska unija, "koja mora prestati da toleriše sistematsko obespravljivanje čitavog jednog naroda u srcu Evrope".

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka zabranili su ranije danas ulazak na Kosovo dečacima Košarkaškog kluba Ras iz Novog Pazara, preneo je portal Kosovo onlajn. Pioniri i kadeti Rasa trebalo je da u Severnoj Mitrovici odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz Trepče i Poletarca.

Prethodno je odlukom Kosovske policije, a po nalogu Vlade Kosova, fudbalerima Crvene zvezde zabranjeno da, u okviru osmine finala Kupa Srbije, odigraju meč protiv Trepče u Žitkovcu kod Zvečana, i pored činjenice da su UEFA i FIFA dale preporuku da se utakmica odigra na Kosovu, kao i igračima Rukometnog kluba Topličanin iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastanu sa domaćinom Mokrom Gorom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati