Kultura

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 01. 2022. 18:19 0

Još jedna ostavka u Filmskom centru Srbije

Upravni odbor Filmskog centra Srbije ostao je bez još jednog člana. Ostavku je na lični zahtev podneo reditelj Aleksandar Conić, a Vlada Srbije ga je razrešila te dužnosti, što je danas objavljeno i u Službenom glasniku.

Conić za Nova.rs ističe da je ostavku dao iz ličnih, odnosno profesionalnih razloga.

- Tri i po godine sam bio član UO FSC, i mislim da sam donosio odluke koje su bile najbolje po srpsku kinematografiju. Moguće je da sam nekada grešio, ali prihvatio sam se te obaveze i zato preuzimam odgovornost za svaki glas koji sam dao - kaže reditelj i dodaje da nema više ni vremena ni snage da se time bavi, jer ima mnogo obaveza koje ga čekaju, a zanemario ih je.

Tako je nakon ostavki Aleksandra Erdeljanovića, Sandre Perović, Miroljuba Stojanovića, Anđelije Andrić, i nedavne smrti glumca Vladana Živkovića, ovo telo spalo na "tri slova", a to su reditelj Miroslav Lekić, montažer Petar Jakonić i Jelena Trivan, predsednica UO FCS.

Sve je počelo 25. novembra prošle godine, kada je Upravni odbor FCS poništio bez obrazloženja Pozivni konkurs za eminente reditelje koji je predložila Konkursna komisija. Na taj konkurs aplicirali su Želimir Žilnik sa ostvarenjem "Sloboda i barbarizam", Goran Marković sa filmom "Doktor D" i Srđan Dragojević sa "Škartovima".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati