Kultura

[ Izvor: Mediji ]

02. 09. 2021. 19:08 0

“Don Žuan” zatvara sezonu pozorišta “Teatrijum”

Izvođenjem predstave “Don Žuan” danas, 2. septembra biće završena sezona pozorišta “Teatrijum”.

Na novootvorenoj letnjoj pozorišnoj sceni u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja mlada i brojna glumačka ekipa izvešće pred publikom prvu predstavu u produkciji ovog pozorišta.

Modernu adaptaciju ovog Molijerovog komada potpisuje mlada scenaristkinja Vida Davidović, dok su za režiju bili zaduženi Tihomir Stanić i Marko Misirača.

Glumačku podelu ove komedije predvodi Stefan Radonjić u naslovnoj ulozi Don Žuana, uz Vladana Gajovića, Lepomira Ivkovića, Đorđa Markovića, dok su u ostalim ulogama njihove mlade kolege: Milica Janković, Nevena Ilić, Isidora Građanin, Mariana Aranđelović, Luka Potparić, Milan Bobić i Luka Sević.

Tihomir Stanić, dramski umetnik, ujedno i osnivač pozorišta Teatrijum ovim povodom je rekao:

- Ponosan sam na činjenicu da smo uspeli da odigramo pedeset predstava, među njima i tri premijere (“Don Žuan”, “Zlostavljanje”, “Lečenje duše in vivo”) i da ohrabreni tim podvigom već imamo repertoar za sledeću sezonu. Pored planirane smotre diplomskih predstava akademija umetnosti iz celog regiona igraćemo Šekspirov “San letnje noći”, Bulgakovljevog “Molijera” (Bratstvo licemera) kao i predstave koje će inspirisani ovim čarobnim prostorom predlagati umetnici koji su izneli i upotpunili ovogodišnji repertoar.

Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na Stanićevu inicijativu, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan Mišinog zdanja i gradske opštine Stari Grad. Upravnik pozorišta je Vladan Gajović. Pozorište je ove “nulte” sezone bilo aktivno od 3. jula do 31. avgusta (produženo zbog kiše do 2.9.) i zabeležilo je 50 izvođenja.

Poslednja predstava počinje večeras u 21 čas, a deo prihoda od prodaje svih ulaznica ove sezone biće uplaćen za Solidarnu kuhinju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati