Kultura

Direktno.rs

07. 05. 2021. 14:27 1

"Zašto je kultura u Vranju toliko skupa?"

Vranje je poznato po svom kulturnom i istorijskom nasleđu. Ponosni smo na naše stvaraoce iz Vranja, posebno na književnika Boru Stankovića, čije ime nosi vranjsko pozorište. Oko tog pozorišta, od kako je naprednjačka vlast u gradu, prepliću se mnogobrojne nedoumice, počev od cene same rekonstrukcije koja je iznosila gotovo 3 miliona evra, preko lažnih fasada po uzoru na Potemkinova sela i evo danas po famoznom finansijskom izveštaju o radu pozorišta, usvojenom na poslednjoj sednici Skupštine Grada Vranja, piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Vranje.


Saopštenje prenosimo u celosti:

Pozorište je u prethodnoj godini radilo oko 5 meseci, rekli bi, doba korone, pa možemo na neki način opravdati taj nerad. Međutim, troškove koje je to isto pozorište napravilo za tih 5 meseci su veliki kao da je pozorište radilo 365 dana u godini i to po 24 h dnevno. Za 5 meseci održane su 3 premijere i 14 igrajuće predstave , odgledalo ih je oko 8000 gledalaca.

Iz budzeta Grada Vranja, pozorištu je dato oko 343 000 evra, pozorište je prihodovalo od prodatih karata oko 22 250 evra. Ukupan rashod tog istog pozorišta iznosi oko 468 000 evra, znači da je pozorište poslovalo sa gubitkom od 99 000 evra.

Postavljamo pitanje gradonačelniku, zašto je kultura u Vranju tako skupa?

U finansijskom izveštaju stoje tri astronomske cifre koje zdravi razum ne može objasniti:

1. Specijalizovane usluge kulture oko 54 000 evra?

2.Korišćenje robe i usluga oko 83 000 evra?

3. Oprema oko 97 000 evra?

Ukupan trošak iznosi oko 244 000 evra?

Ovo je novac poreskih obveznika, ovo je novac građana Vranja i svi mi moramo znati gde odlazi i na šta se troše naše pare! Rashod za piće, reprezentaciju i ugostiteljske usluge iznosi oko 4 500 evra. Bitno je da nam glumci nisu bili gladni, jer se dobro pojelo i popilo, pitanje je samo, ko su ti glumci koji su potrošili ovaj novac?

Opet ponavljamo pitanje gradonačelniku: "Zašto je kultura u Vranju tako skupa?"

Stranka slobode i pravde Vranje, po ko zna koji put, daje obećanje građanima Vranja da će se sve prljave i mutne radnje ove naprednjačke vlasti jednog dana rasvetliti i odgovorni za njih će odgovarati pred sudom a bespravno stečena bogatstva svakog od njih će se oduzeti.

Sumnjamo da naprednjaci toliko vole kulturu, pa da zbog toga na nju troše toliki novac. Pitanje postavljamo i građanima Vranja, da li je možda kluturna ustanova pozorište Bora Stanković, zloupotrebljena u političke ili neke druge svrhe?

Može Vranje! Može Srbija!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati