Kultura

Direktno.rs

25. 08. 2020. 15:23 14

SUKOB U VLASTI Aja Jung: Ministre, sram te bilo!

Putuj "majstore" i ne okreći se! Ono što ostavljaš iza sebe, ne mogu ni tri generacije da poprave. Sram te bilo - poručila je direktorka Beogradskog festivala igre i svojevremeno druga na izbornoj listi SNS-a Aja Jung ministru kulture odlazeće Vlade Vladanu Vukosavljeviću, čime je nastavljen njihov četvorogodišnji nesporazum, koji je kulminirao za vreme pandemija koronavirusa kada je Jung kritikovala rad ministarstva, na šta joj je Vukosavljević odgovorio da "mimo zakona želi da dođe do novca".

Ona je najpre u intervjuu za novosadski "Dnevnik" kritikovala rad Ministarstva tokom pandemije, rekavši između ostalog da "Srbija nema ministra kulture, dok je malobrojne umetničke inicijative poništio uspeh vašara u Jagodini, a bez teksta ostavio nastup beogradske Opere na pijaci".

Vukosavljević joj je odmah uzvratio:

- Obaveštavamo Jungovu da Srbija i te kako ima i Ministarstvo i ministra kulture, ali nažalost ima i osobe poput nje, koje uporno misle da se do budžetskog novca može doći prečicama i mimo zakona - kazao je.

Usledila je njena reakcija, koju je objavila na Fejsbuk profilu.

- Na tekst intervjua u "Dnevniku", reagovao je srpski ministar kulture. Tvrdi da ministra imamo. Javio se. On je taj! Za četiri godine i kusur, dvoumim se da li će ostati upamćen po otvaranju Kulturnog centra u Pekingu uz gusle (koji je odmah po otvaranju uspešno i zauvek zamandaljen), po govorima ispred praznog srpskog paviljona u Veneciji, po nekim vrednim slikama koje su nestale… ili stranicama iz Jevanđelja za koje je sam izmislio trampu. Doduše, ne treba potcenjivati pesničke minijature koje su ga svrstavale među prave ljubitelje kulture i borce za ćirilicu. Pamtićemo ga i po literarnim sastavima u kojima se uvredama brani od jednog beogradskog reditelja, od novinarke NIN-a, od direktorke Službenog glasnika, ili od Aje Jung. E, pa putuj „majstore“ i ne okreći se! Ono što ostavljaš iza sebe, ne mogu ni tri generacije da poprave. Sram te bilo - napisala je Jung.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati