Hronika

[ Izvor: Mediji ]

26. 09. 2024. 11:53 2

Porodica Blažić ODBILA da svedoči: Prete im kazne

Suđenje Urošu Blažiću, koji je u maju prošle godine ubio devet mladih osoba i ranio još 12 u selima Malo Orašje i Dubona nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu. Članovi porodice Blažić, koji je trebalo da svedoče, nisu se pojavili u sudu, zbog čega je tužilac tražio da se novčano kazne.

Na početku ročišta predsednica sudskog veća konstatovala je ko je od svedoka čije je ispitivanje bilo zakazano za danas, prisutan u sudu. Članovi uže porodice Blažić nisu došli na zakazano svedočenje - Biljana, Željana, Marko i Najdan.

Advokat po službenoj dužnosti optuženog Uroša Blažića sudu je predočio i dostavio overene izjave ovih svedoka koji su naveli da će se koristiti svojim pravom da budu oslobođeni svedočenja jer su u srodstvu sa optuženim Blažićem.

Postupajući tužilac Ivan Konatar obratio se sudskom veću rečima da je odbijanje svedoka da se pojave pred sudom da svedoče nepoštovanje svih u sudnici, a posebno oštećenih koji su došli na suđenje. Tražio je tužilac da ih sud zbog ovoga novčano kazni.

Punomoćnik oštećenih Nebojša Perović kazao je da advokat po službenoj dužnosti okrivljenog Uroša Blažića ne može da zastupa svedoke pred sudom, jer oni ni ne mogu da imaju branioca ni punomoćnika pred sudom. Zbog toga je predsednici veća kazao da ne treba da pihvati ovakav predlog niti to da uopšte ceni.

Brojni članovi porodica i prijatelji stradalih i povređenih u selima kod Mladenovca došli su na ročište koje je počelo u 10 časova, a prisutan je i veliki broj medija koji prate ovo suđenje.

Na prethodnim ročištima svedočili su oštećeni, kako roditelji stradalih u masovnom ubistvu, tako i ranjeni 4. maja 2023.

U vrlo potresnim svedočenjima, roditelji su se obraćali u momentima i optuženima sa pitanjima zašto je Uroš Blažić ubio njihovu decu, ali i sa pretećim porukama.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Uroša Blažića za teško ubistvo, a njegovog oca Radišu za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, u kući Radiše Blažića nakon masakra pronađena je velika količina vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je za njih dvojicu predložilo kazne od po 20 godina zatvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Priprema je pola posla

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati