Hronika

Direktno.rs

05. 02. 2023. 12:37 26

Novaković u Skupštini: Vučić je šef mafije!

Žestoku polemiku, tokom rasprave o setu pravosudnih zakona, izazvala je tvrdnja poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića da Aleksandar Vučić nije šef države, već šef mafije i vođa organizovanog kriminala.

- Sve afere vode ka Vučiću i ne odgovara niko koga štite on i njegov brat Andrej Vučić. Veselinoviću nije mesto u biznisu nego u zatvoru jer je kriminalac - rekao je Novaković.

On je pokazao fotografiju Veselinovića i Andreja Vučića koja „pokazuje da Veselinović sve vreme uživa podršku braće Vučić" i da zato „nije procesuiran“.

Poslanik Narodne stranke je ministarki pravde Maji Popović rekao da je međunarodnoj zajednici poznato da je Veselinović vođa najveće organizovane kriminalne grupe u ovom delu Evrope, a da ona to „očito ne zna“.

- Organizovani kriminal podrazumeva da kriminalci imaju podršku u organima vlasti. Država favorizuje Veselinovića i daje mu poslove - dodao je Novaković i pozvao Maju Popović da reaguje povodom nepostupanja po krivičnoj prijavi koja je u Novom Sadu podneta protiv Slobodana Milića Bocare.

- To je čovek koji čini vezu između lokalne vlasti SNS-a, pre svega Miloša Vučevića, i urbanističke mafije. Milić je taj koji menja regulacione planove. Prvo investitori kupe neatraktivnu lokaciju, razgovaraju sa Milićem, on razgovara sa Vučevićem, sada sa novim gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem, i onda se menja regulacioni plan tako što se diže spratnost i menja kubatura i tako se koruptivno zarađuje - rekao je Novaković.

Novaković je naveo da po tom osnovu najviše zarađuje firma „Galens“ Nebojše Petrića, ali da „nisu oni jedini“.

- Nije Milić samonikao i ne može on to samostalno da radi, nego ima podršku Andreja Vučića i Vučevića - naglasio je Novaković.

Novaković je istakao da je Milić 2013. godine osnovao porodičnu firmu „ES kapital 2013 d.o.o.“ sa početnim kapitalom od 1.000 dinara, a sada ima dva stambena naselja u Novom Sadu, Telečka dolina i Telečka dolina grande, čija je ukupna vrednost 50 miliona evra.

Dodao je da se ne postupa ni po krivičnoj prijavi protiv „novosadskog kriminalca Marka Bosanca Bosketa, koji se tereti za nasilničko ponašanje, za koje je i ranije osuđivan“.

- Molim vas da kao ministarka pravde intervenišete da se postupa po toj prijavi - istakao je Novaković.

Još je podsetio da je Bosanac sklopio ugovor sa EPS-om da njegova firma „Montop“ očitava brojila u celoj Srbiji, i da je taj ugovor je vredan 100 miliona evra.

- Računi za električnu energiju se ne očitavaju pravilno i građani dobijaju uvećane račune za struju. Policija i tužilaštvo moraju da reaguju. U postupku koji se vodi protiv bivšeg načelnika novosadske policije Slobodana Malešića utvrđeno je da je imao komunikaciju sa Nebojšom Stefanovićem, Milošem Vučevićem i Zvonkom Veselinovićem - dodao je Novaković.

Novaković je upitao da li će biti proširena istraga na Veselinovića i Vučevića, koga Malešić direktno spominje kao aktera kriminalnih radnji u Novom Sadu ili će i to biti zataškano.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati