Hronika

[ Izvor: Danas ]

01. 01. 2023. 15:57 7

Kako su povezani splav "Fristajler" i Veljko Belivuk

Beogradski splav "Fristajler", koji je sinoć tokom dočeka Nove godine do pola potonuo, a srećom su gosti na vreme evakuisani, i ranije je bio mesto incidenata.

Pre pet godina Fristajler je bio zapaljen. Tačnije 28. februara 2017. godine, posle ponoći dva napadača približila su se splavu čamcem, polila ga benzinom i zapalila, a nekoliko minuta kasnije, s druge strane reke bačena je eksplozivna naprava na klub „Tilt“. U klubovima tada niko nije povređen, a pričinjena je veća materijalna šteta.

Zapaljeni splav „Fristajler“ i noćni klub „Tilt“ na koji je bačena eksplozivna naprava u javnosti su poznati i kao mesta brojnih incidenata u kojima su učestvovali članovi njihovih obezbeđenja, bliski navijačkim grupama.

Kako je Krik pisao, Veljko Belivuk, koji je radio kao obezbeđenje noćnih klubova, i Darko Ristić učestvovali su u nekoliko incidenata u blizini „Fristajlera“ i „Tilta“.

U junu 2013. godine ispred „Fristajlera“ dogodila se pucnjava u kojoj su ranjena tri mladića, među kojima član obezbeđenja Rade Petrović i Darko Ristić. Mediji su pisali da je do pucnjave došlo zbog obračuna navijačkih grupa – ranjeni Petrović bio je član „Alkatraza“, a Ristić supraničke grupe „Janjičari“. Ove dve grupe bile su u sukobu i tokom 2013. godine „Janjičari“ su od „Alkatraza“ preuzeli tribinu.

Aleksandar Šapić najavio je ispitivanje okolnosti pod kojima je sinoć potonuo poznati beogradski splav Fristajler.

Gradonačlenik je rekao da nije bio na licu mesta, ali da je čuo da je „splav primio dva do tri puta više ljudi od dozvoljenog broja“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati