Hronika

[ Izvor: N1 ]

22. 12. 2022. 19:25 6

Lalić o atentatu na Vučića, neredima, snajperu, Zviceru...

Unakrsnim ispitivanjem okrivljenog saradnika Srđana Lalića u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu nastavljeno je suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubistava i druga krivična dela.

Drugooptuženi Marko Miljković četvrto ročište zaredom ispituje okrivljenog saradnika Srđana Lalića. Iako je predsednica sudskog veća na samom početku ročišta upozorila i Lalića i Miljkovića da se ponašaju pristojno, obojica su već nakon pola sata ispitivanja u potpunosti izgubila kontrolu. Međusobno su se vređali, omalovažavali, govorili povišenim tonom, a Miljković je čak uputio pretnje Laliću.

Miljković je pitao Lalića od koga je saznao da se sprema atentat na Belivuka i njega. Lalić je odgovorio da je to čuo od nekog iz kavačkog klana.

Dalje je odgovarajući na pitanja kazao da su mu Belivuk i Miljković rekli da je Radoje Zvicer obezbedio pet miliona evra, i to u prvoj tranši, ne samo da organizuju nerede u državi, već i za druge stvari.

Takođe je rekao da je za 12 hiljada evra kupljen snajper, koji je trebalo da se koristi i za neke ozbiljnije zadatke i prema rečima Lalića dovezen u kuću u Ritopeku. Takođe Lalić je tvrdio da je postojao plan da se svrgne vladajuća struktura sa vlasti, da je on grupi sugerisao da to ne čine, jer ni drugima u prošlosti nije pošlo za rukom, već da se drže poslova sa kriminalom, a ne "političkim aktivizmom Radoja Zvicera".

Takođe je tvrdio da je grupa na sastancima dogovarala da na prvom sledećem građanskom skupu organizuje nerede i prave haos, kako bi izvršili destabilizaciju. Miljković je upitao Lalića da li poznaje Aleksandra Papića. Papić je, inače, nekada bio jedan od najbližih saradnika i kum Nebojše Stefanovića. Njih dvojica već neko vreme nisu u dobrim odnosima.

Pitao je Miljković da li ga je Lalić nekada video na stadionu, da li je Papić na stadion dolazio u pratnji policije, da li mu je Lalić prodao Skaj telefon i da li je njemu prodao kriptovane telefone za druge ljude.

Lalić je odgovorio da jeste imao kriptovani nalog "The King", za kog je Miljković govorio da je to "Papi", ali da ne zna sa sigurnošću da li se radi o Aleksandru Papiću. Rekao je da ga je možda i upoznao, ali da ne zna da je to on, kao i da ne zna da li je Papić dolazio na stadion. Pitao ga je i da li je grupa sa Papićem u vreme kovida 2020. išla u Mirijevo da pali baklje i viče "Đilase, lopove".

Lalić je rekao da ne zna.

Pitao je Miljković i ko mu je rekao da se priprema atentat na predsednika Vučića. Lalić je odgovorio: "Belivuk i ti. Ti si rekao - najbolje je olindrati ga".

Rekao je i da se to pominjalo više puta na sastancima grupe, naročito jer su bili revoltirani što su bili privođeni u policijsku stanicu na razgovor.

Miljković će nastaviti da ispituje Lalića i u petak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati