Hronika

[ Izvor: Novosti ]

22. 11. 2022. 14:11 20

Dečak ostao bez slezine: Novi slučaj vršnjačkog nasilja

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u našoj zemlji desio se u ponedeljak u Subotici. Naime, učenika osmog razreda OŠ "Sonja Marinković" N. K. na hodniku je srušio đak iste škole, a prilikom pada dečak je zadobio teške povrede usled kojih je hitno operisan i izvađena mu je slezina.

Sve se odigralo u poslepodnevnoj smeni, tokom odmora, a kamere su zabeležile ovaj incident.

- Na snimku se jasno vidi koškanje, guranje i udaranje mog deteta koje je okrenuto leđima od strane grupe od nekoliko učenika. Moj sin je nastavio put ka učionici i iz te grupe se izdvojio jedan dečak koji mu je prišao, opet s leđa, i bukvalno ga je "počistio", kao što u karateu izgleda čišćenje. Dakle, znatno viši i krupniji dečak je počistio moga sina od 45 kilograma i to s leđa. Pri padu ruka mog deteta je bila ispod tela i on svojom rukom gnječi rebra i dolazi do rupture slezine - priča otac Dejan Kolar za Novosti.

Dečak je hitno operisan i sada se nalazi na Odeljenju intenzivne nege subotičke Bolnice. Otac, još uvek u šoku, tvrdi da nasilje nije od juče, da je dete njime bilo izloženo i ranije, ali da im je govoreno da će se sve rešiti unutar škole.

Iz OŠ "Sonja Marinković" su potvrdili škola poseduje snimak incidenta, te dodaju da se postupa po protokolu koji je predviđen u ovakvim situacijama.

- Pogledali smo video zapis, sve se odigralo u tridesetak sekundi. Tim za vršnjačko nasilje je već sazvan, sastaje se danas, a deca učesnici u prisustvu roditelja daju izjave. Nema nikakvog zataškivanja, svi roditelji su momentalno obavešteni i škola radi sve po protokolu po kom se postupa u ovakvim situacijama - izjavio je Pajica Bašić, direktor OŠ "Sonja Marinković".

- Jedini slučaj koji smo imali sa dečakom koji je juče povređen je kada su mu u 5. razredu polomljene naočare, tada smo se svi angažovali i rešili slučaj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati