Hronika

Direktno.rs

07. 11. 2022. 18:27 0

Zvicer pomogao Belivuku oko kuće u Ritopeku

Nakon što je položio zakletvu, Srđan Lalić je krenuo sa svedočenjem u predmetu grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Govoreći o kući strave u Ritopeku, Lalić je naveo kako je "Miljković kazao da je ona na idealnoj lokaciji", da "ne mora da se prolazi naplatna rampa", da "usput nema kamera" i da u samoj kući postoji prostorija, "idealna za privatni zatvor, ali i za ubistva". Kazao je i da mu je optuženi Draganić ispričao ispričao da je u toj prostoriji prvo gajio marihuanu, a da je onda tu kuću prodao Miljkoviću i Belivuku u zamenu za stan u stambenom bloku na Zvezdari, ali da je nisu preveli na sebe.

Dodao je i da su mu rekli i da je Zvicer finansijski pomogao Belivuku i Miljkoviću da kupe tu kuću, koju je kako je rekao, Miljković već tada zvao klanica i upozoravao stalno da njena lokacija nikako ne sme da bude otkrivena.

Upravo u tu kuću, kako je kazao Lalić dovoden je Aleksandar Gligorijević Puki. Zatim je naveo šta je prethodilo njegovom ubistvu.

- Gligorijević je bio blizak sa Belivukom. Veljku i Marku došao je sa pričom kako treba da budu likvidirani na nekoj od narednih utakmica, i to iz snajpera iz zgrade Stjepana Filipovića. Rekao im je da su momci koji su angažovani da to urade stupili sa njim u kontakt, govoreći da prodaju likvidatore za 100.000 evra. Kako bi to potkrepio, doneo je snajper, koji je i zaplenjen na stadionu. Doneo je snajper, Belivuk i Miljković su ga odlažili i pozvali Jankovića da ga proveri i to je Gligorijevićevu priču dovelo u sumnju, jer je Janković rekao da nema domet iz te zgrade. Tada se posumnjalo da igra duplu igru i da možda želi da namami Belivuka i Miljkovića - rekao je Lalić.

Lalić je naveo da je nekoliko dana kasnije Belivuk došao nervozan, jer je utvrđeno da Gligorijević ne govori istinu. Tada je, prema njegovim rečima, doneta odluka da Puki treba da bude likvidiran i da su Belivuk i Miljković pripadnicima grupe podelili zadatke. Gligorijevića su namamili tako što su mu kazali da imaju da mu prodaju marihuanu.

Gligorijevića su, kako je Lalić rekao skinuli u donji veš.

- Sve vreme se kleo da nikoga nije izdao i da će se pokajati kada to budu shvatili. Marko Budimir mi je dao kesu u kojoj su bili njegov skaj, kaiš, lanac i sat. Mi smo produžili ka kući Miloša i Marka Budimira, par stotina metara od njihove kuće, u kanal smo bacili sat, lanac i šnalu od kaiša. U njihovoj kući u peći smo spalili garderobu - nastavio je Lalić, dodajući da je on imao zadatak da proveri Gligorijevićev skaj telefon.

- U telefonu nisam našao ništa što bi ga kompromitovalo - kazao je Lalić.

- Ali, već je bilo kasno. Ušao je u tu kuću i nije bilo mogućnosti da odatle izađe. Te večeri prvi put sam ušao u kuću u Ritopeku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati