Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

27. 10. 2022. 16:13 1

Podignuta optužnica protiv Snajpera zbog otmice

Nakon više od godinu dana od sumnjičenja Slobodana Milutinovića Snajpera zbog otmice i nasilja, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu u ovom postupku.

Milutinovićev branilac Goran Karadarević navodi da je trajanje pritvora "bezakonje" i traži ukidanje istog, pišu Novosti. Ističe da ne postoje dokazi za tvrdnju tužilaštva da je počinjena otmica.

Tvrdi da je Milutinović žrtva medijske hajke i da je suprotno svim domaćim i međunarodnim aktima da se on drži u pritvoru, ne samo u periodu inicijalne istrage, već i takozvanoj dopuni istrage.

- Brojne su odluke Evropskog suda za ljudska prava koje kritikuju ovako dug pritvor i nemogućnost da se okrivljeni u najkraćem roku izvede pred sudiju. Moram da istaknem da je tužilaštvo optužnicu podiglo u decembru mesecu prošle godine sa gomilom nedostataka, i koja je, naravno, bila vraćena na dopunu - kaže Karadarević za Novosti.

Karadarević smatra da je u slučaju Milutinovića reč o izigravanju zakona, jer naš zakon ne poznaje tačno određeno vreme koliko pritvor može trajati nakon podizanja optužnice i onda se dešava da se ljudi u pritvoru zadržavaju predugo. U zemljama u okruženju takvo vreme je ograničeno.

Milutinoviću se na teret stavlja da je 19. septembra prošle godine zatvorio u stan, tukao i maltretirao devojku sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Istraga je bila proširena i na period pre toga jer mu se pripisuje da je, kako se sumnja, i ranije bio nasilan prema ovoj 23-godišnjakinji.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da su ona i Milutinović bili u emotivnoj vezi koja je prekinuta, ali ju je on te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega ju je odveo u iznajmljen stan i tamo držao. U toku istrage, kao svedoci saslušane su majka i rođena sestra U. J, a osim njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su tog 19. septembra intervenisali, kao i poznanica žrtve.

Krajem oktobra prošle godine, U. J. je dopunila svoju prethodno datu izjavu i navela šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga je prijavila za otmicu. Kao posebno osetljiv svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati