Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 10. 2022. 13:51 3

Suđenje Belivukovom klanu, okrivljeni: Skinuli su me golog i snimali, a onda tukli

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Do sada su odbrane iznele vođe ovog klana, kao i pojedini okrivljeni, a očekuje se da danas svoju odbranu iznese Srđan Lalić, kom je Tužilaštvo za organizovani kriminal dodelilo status svedoka okrivljenog.

- Ja negiram izvršenje bilo kog krivičnog dela. Detaljnu odbranu ću izneti u toku postupka. Želim da vas uputim zbog čega je vaša odluka o izdvajanju zapisnika zakonit. Uhapšen sam u Zemunu, kontrola u parku mi je tražila ličnu kartu. Tri džipa interventne su stajala i pričali su telefonom, a onda su me zvali u stanicu", počeo je Šejić i ispričao iskustvo sa SBPOK:

- Imate potvrdu odozgo, tražimo svedoke. Pitali su me o nekom momku, o kojem ja ništa nisam znao. Ušla su tri inspektora i predstavili su se kao SBPOK. Rekli su mi do stanice da razmislim šta ću da uradim, nisu mi se predstavili. Doveli su me Igor Krtolica, Vlada Jovanović i Božidar Stolić. Počeli su da me maltretiraju, Stolić me je udarao pesnicama u rebra, metalnom drškom me je udarao. Terali su me da priznam, ja sam sedeo na toj stolici devet i po sati, dok nije došao branilac.

- Tražili su od mene da teretim neke ljude, rekli su da je Milovan Tadić svedok saradnik i da sam tu zbog njega. Pretili su da će me udaviti u jezeru. Igor i Vlada su bili dobri policajci, a Milenko Marić i Stolić loši. Marić mi postavi pitanje, a Stolić me udara. Kada sam ja ušao, prvo su me skinuli i snimili golog. Rekli su pretres, Marić je izvadio telefon snimali su me i rekli "kako me je*u". Pitali su me o Budimiru, Miljkoviću... Posle par sati su prestali da me tuku, izašli su van prostorije i rekli da imam 5 minuta da razmislim šta ću. Ja sam tražio advokata, pretili su mi mojom porodicom. Ja imam dva maloletna brata, za koje su pretili da će ih oduzeti", ispričao je za govornicom i dodao:

- Rekli su mi da idem u pritvor, pretili su da će oduzeti moju braću i da zovu CZSR. Ja sam rekao u redu, potpisaću, ne dirajte moju porodicu. Ja sam tako nateran na laži.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati