Hronika

[ Izvor: N1 ]

05. 09. 2022. 11:08 19

Hrkalović negirala da se spominje u komunikaciji Belivuka i Vučkovića

Nastavljeno je suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, po optužnici za trgovinu uticajem. Dijana Hrkalović negirala je da se ona spominje u telefonskoj komunikaciji Veljka Belivuka i Nenada Vučkovića. Na pitanje sudije da prokomentariše spominjanje "D" i "Dijana" u izveštaju o veštačenju telefona Veljka Belivuka ona je odgovorila: "Spominje se i Nebojša i ministar što je važno za moj postupak". Na insistiranje sudije da se izjasni o spominjanju "D" i "Dijana" u komunikaciji Belivuk- Vučković, odgovorila je: "Osporavam da sam to ja".

Na današnjem suđenju bivšoj državnoj sekretarki se vrši uvid u pisanu dokumentaciju.

Tokom prikaza dokumenata koji su dokazi u postupku za reč se javio advokat Dijane Hrkalović Vladimir Đukanović.

“Nije mi jasno zašto sve ovo puštamo, valjda bi tužilac u ovom postupku trebalo da dokaže da Dijana nešto nije dostavila. Ovi dokazi koje gledamo su već razmatrani”, rekao je Djukanović.

Za zloupotrebe položaja optuženi su nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković kao i Milorad ŠušnjiĆ, bivši načelnik PU Novi Sad.

Hrkalovićeva se tereti da je naložila načelniku Dejanu Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

Belivuk je pravosnažno oslobođen tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela.

Hrkalovićeva se tereti i da je sa Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

Hrkalović je u policiji počela da radi 2014. godine na mestu zamenika šefa kabineta ministra, iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Godinu dana kasnije postala je sekretar UKP-a, a za državnu sekretarku je izabrana u julu 2017. godine. Hrkalović se u maju 2019. godine povukla iz MUP-a.

Bivša državna sekretarka u kućnom pritvoru se nalazila malo duže od dva meseca, a pet meseci pre toga bila je u klasičnom pritvoru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati