Hronika

14. 08. 2022. 18:10 2

Joanikije: Cetinjska tragedija je strašna opomena

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije služio je danas službu u Cetinjskom manastiru, a u liturgijskoj besedi je, govoreći o strašnoj tragediji koja je zadesila Cetinje, naveo da "danas ne priliči da se u Crnoj Gori govori mnogo reči".

- Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su deca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice - rekao je Joanikije, prenosi portal Mitropolije.

On je pozvao verne da se pomole Bogu da on da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

- I da gospod da brzo utehu. A onima koji su izginuli u ovoj nesreći, ovoj tragediji neka Gospod da oproštaj grehova i carstvo nebesko. I neka gospod da da mislimo o dobru, da mislimo dobro jedni drugima, da želimo dobro jedni drugima, da idemo ka dobru, da se oslobađamo od svega onoga što je loše. Ovo je strašna opomena za svakoga čoveka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila – da se čovek zamisli gde je i šta je. Bog da izlije svoju milost na ovaj grad i na one koju su ožalošćeni, a pokoj dušama onih koji su preminuli - kazao je Joanikije.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati