Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

05. 08. 2022. 15:32 4

Šarićev policajac Grku dao tablice MUP-a i blinkere

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sprovodi dokazne radnje protiv D. S. zbog postojanja osnova sumnje da je od februara do aprila 2020. godine zloupotrebio službeni položaj, kao načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajni rad u MUP-u.

On je, kako se sumnja, drugookrivljenom državljaninu Grčke F. P. pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

F. P. je, kako se sumnja, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke "škoda super B" i potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

Na ovaj način je D. S. omogućio F.P. da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a, i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svetlosnih signala (blinkeri, sirene).

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a D. S. se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja, a P. F. krivično delo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

D.S. je, navodno deo klana Darka Šarića koji je uhapšen u aprilu.

On je bio u bekstvu, a uhapšen u Bijelom Polju pa nedavno izručen iz Crne Gore i sad je u pritvoru zbog tog predmeta.

Grk je, nezvanično, Novopazarac koji je uzeo grčko državljanstvo i ime devedesetih godina kada je otišao iz Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati