Hronika

[ Izvor: Agencije ]

13. 07. 2022. 12:43 6

Klinika u kojoj je stradao Milan nema licencu

Privatna klinika "Balans medika", u kojoj je posle tretmana kod kiropraktičara, muškarac ostao nepokretan, a kasnije preminuo od posledica nameštanja prvog kičmenog pršljena, nije imala licencu Ministarstva zdravlja, saznaju agencije u tom Ministarstvu. Centar za alternativnu medicinu "Balans medika" radio je bez licence, a zdravstvena inspekcija resornog Ministarstva nije u mogućnosti da izvrši kontrolu te ustanove jer je, kako kažu u Ministarstvu zdravlja, onemogućen ulaz u prostorije privatne klinike.

Sve podatke oko zdravstvenog stanja muškarca koji je zbog komplikacija preminuo na Institutu "Banjica", inspekcija prikuplja na tom institutu. Muškarac M.Đ. (58), je 24. marta, nakon tretmana kod kiropraktičara u klinici "Balans medika", prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici, gde je kasnije preminuo.On je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena ("atlasa"), a tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće.

Na Institutu mu je konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu, nakon čega preminuo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog za obdukciju, nakon čega će proceniti da li ima elemenata krivičnog dela i u čijoj je nadležnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati