Hronika

[ Izvor: Mediji ]

16. 06. 2022. 16:39 2

Šarićevi pajtosi na slobodi: Optužnica nije na vreme podignuta

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Danilu Odoviću i Aleksandru Boškoviću, osumnjičenim pripadnicima kriminalne grupe Darka Šarića.

Pritvor im je ukinut "po sili zakona", jer u roku od 60 dana nije došlo do njihovog optuženja od strane Tužilaštva za organizovani kriminal, rekla je portparolka Višeg suda Tatjana Matić, a prenose beogradski mediji.

Naime, kako se osumnjičenima na teret stavlja izvršenje krivičnih dela za koja je zaprećena maksimalna kazna zatvora do pet godina, s obzirom na to da je pitanju skraćeni postupak, njima pritvor može trajati do 60 dana, ukoliko tužilaštvo nije podnelo optužni predlog.

Odović i Bošković su 10. juna pušteni da se brane sa slobode, dok je istog dana produžen pritvor Šariću i još trojici osimnjičenih.

Odović je uhapšen zajedno sa Šarićem 14. aprila, dok se Bošković predao policiji par dana kasnije.

Odović i Bošković se, kao i još neki pripadnici grupe, terete da su postupajući po nalozima Šarića, organizovali nabavku, a potom i nabavili eksplozivnu napravu, prikupljali podatke o putničkom vozilu, mestu parkiranja vozila, adresi stanovanja, dnevnoj rutini Gorana Nikolaševića, fotografisali vozilo, obezbedili stanove za skrivanje lica koja bi izvršila podmetanje eksplozivne naprave i novac za nagradu neposrednim izvršiocima krivičnog dela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati