Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

15. 06. 2022. 15:58 0

Devojčica (14) iz Šapca prijavila oca zbog zlostavljanja

Devojčica (14) iz okoline Bogatića prijavila oca zbog fizičkog zlostavljanja - on je uhapšen, a troje dece iz porodice izmešteno kod hranitelja.

Troje maloletne dece, dve devojčice i dečak, stari 11, 12 i 14 godina, iz Klenja kod Bogatića privremeno su odlukom Centra za socijalni rad izmeštena iz biološke u hraniteljsku porodicu, a njihov otac S.D. (46) je uhapšen, zadržan u policiji i uz krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici biće saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Ovo je, za sada, epilog pritužbe najstarije devojčice da ih otac fizički zlostavlja. Ona je,prethodno, juče u školi komadom stakla nanela sebi povrede po rukama, o čemu su iz škole obavestili policiju i socijalne radnike.

- Njene povrede nisu opasne, u pitanju su sitne ogrebotine, pa je jasno da je devojčica na ovaj način želela da skrene pažnju kako bi prijavila zlostavljanje. Na saslušanju u policiji ona je u prisustvu socijalnog radnika ponovila da ih otac često fizički zlostavlja, a najčešće šamara. Devojčica je još juče smeštena kod hranitelja, a danas je pronađena hraniteljska porodica koja je prihvatila njenu sestru i brata - navodi izvor Telegrafa.rs.

Deca su posle razvoda roditelja ostala da žive sa ocem koji se u međuvremenu ponovo oženio. Pohađali su četvrti, peti i sedmi razred osnovne škole. Osim što su, prema prijavi najstarije devojčice često dobijali batine, sumnja se da su deca i psihički zlostavljana.

- Živeli su u teškim uslovima, bez struje i vode u kući. Sa majkom nisu u kontaktu od kada su se roditelji razveli pa zbog toga nije postojala mogućnost da ostanu kod nje. Za sada je jedino rešenje da budu smeštena u hraniteljske porodice, a u narednom periodu u zavisnosti od toka postupka koji je složen i osetljiv tražiće se najbolje rešenje za decu - naveo je za Telegraf.rs izvor iz istrage ovog slučaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati