Hronika

[ Izvor: Dnevnik ]

15. 06. 2022. 06:00 3

Uzalud je čekali: Policajcima rekla da se KUPA, pa nije ni došla da svedoči

Suđenje D. S. (45) iz Novog Sada, koji se tereti da je u oktobru 2020. godine pokušao da ubije policijskog inspektora Uroša Nikića, odloženo je jer se svedokinja A. Z. nije pojavila.

Policija je izašla na njenu adresu kako bi je privela na glavni pretres, ali nije uspela da je pronađe, piše Dnevnik.

Policajci su zvonili i kucali na vrata, ali niko se nije javljao. Nakon toga, oni su je pozvali telefonom. Svedokinja se javila, potvrdila identitet i rekla da se nalazi u stanu i da se tušira. Policajci su čekali da se ona pojavi, a kako nije izlazila, više puta su kucali i zvonili na vrata, ali bezuspešno.

Inače, A. Z. se od početka suđenja nijednom nije pojavila na ročištu, iako je više puta pozivana. Od upravnika zgrade policija je saznala da ona već duže vreme nije viđena na prijavljenoj adresi i da je, navodno, u inostranstvu.

Međutim, granična policija tvrdi da nije napuštala zemlju. Njoj je ranije bila izrečena i novčana kazna od 50.000 dinara jer se nije pojavila u sudnici.

Podsetimo, sud je pribavio izveštaj u kome je navedeno da je 21. oktobra 2020. godine u 14.35 telefonom prijavljena izjava A. Z, koja je javila da je jedno lice s kačketom, starosti između 40 i 50 godina, pucalo u vazduh iz pištolja, nakon čega se ona udaljila od prozora.

Branilac, advokat Momčilo Mitreski prethodno je izrazio sumnju da je svedokinja "sklonjena" kako ne bi svedočila u ovom predmetu.

Suđenje će biti nastavljeno 15. septembra.

Podsetimo, prema navodima optužnice D. S. je u Ulici Save Đisalova teško ranio policajca koji je pokušao da ga spreči da izvrši krivično delo. On se tereti i za nedozvoljeno posedovanje oružja, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krađu.

Na jednom od prethodnih ročišta, D. S. je tvrdio da nije znao da je Nikić policajac, međutim prikazan je snimak nadzornih kamera na kom se vidi kako inspektor pokazuje legitimaciju. Osim toga, na video snimku se vidi kako optuženi napada inspektora Nikića, kako ga obara na put, ubada nožem, dok on pokušava da se odbrani.

Nakon što je čuo da policija stiže, uzima torbicu od inspektora sa sve službenim pištoljem, skuplja stvari - nož, kožne rukavice i ostalo i lagano se udaljava sa lica mesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati