Hronika

[ Izvor: Mediji ]

06. 06. 2022. 13:51 2

"Dijana Hrkalović nije imala ovlašćenje da mi naređuje"

Na današnjem ročištu protiv bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović odbranu je izneo Milorad Šušnjić, bivši načelnik PU Novi Sad, optužen za zloupotrebu položaja.

On se tereti da je po nalogu Hrkalovićeve stavio na operativnu obradu Darka Eleza, a cil je bio da se Elez zaštiti od praćenja drugih policijskih uprava.

Šušnjić, koji se do sada branio ćutanjem, rekao je da će izneti odbranu, nakon čega je tužilac tražio da se isključi javnost u delu gde on bude govorio, kako bi mogao da iznese informacije označene kao službena tajna. Sud je taj predlog odbio, pa je Šušnjić izneo odbranu:

- Nijedna teza optužnog predloga nije tačna, Dijana Hrkalović mi nikad nije naložila da se neko lice stavi na obradu. Ja sa njom nikad nisam pričao nasamo, niti je ona bila ovlašćena da takvu naredbu donese - rekao je Šušnjić.

On se potom osvrnuo na delove optužnog preloga u kojima se navodi da je Darko Elez bio na fiktivnoj obradi, što je Šušnjić negirao.

- Eleza je mogla da obrađuje i druga služba, obradu je otvorio i SBPOK, rekoa je on i dodao da su na Elezu primenjivane sve mere tajnog praćenja:

- Elez je praćen i od strane službenika kad god je za to bilo uslova. Nije tačan navod da sam bilo šta zabranjivao, naprotiv, tražo sam ekipu za praćenje, ali je o tome odlučivao UKP. Praćenje se primenjuje samo kada se očekuje značajan događaj.

Što se tiče prijave Želimira Kreštalice protiv Eleza, Šušnjić je naveo da je po njoj "sve učinjeno".

- Sačinjena je prijava, obavešteno je odmah OJT koje je delo kvalifikovalo kao delo ugrođavanja sigurosti, rekao je Šušnjić i objasnio da je listing koji prema optužnici nisu na vreme predali tužilastvu bio "beskoristan".

- To je bila komunikacija koja se ne vidi na listinizma, a to je podrazumevalo uzimanje telefona Elezu i prekid nadzora komunikacije, prekid obrade za mnogo teža krivična dela - rekao je Šušnjić i naglasio da ovo delo ugrožavanja sigurnosti sada nije zastarelo.

- Oduzimanje telefona je jedimo što nije bilo urađeno po prijavi Kreštlice, rekao je Šušnjić i doda da je Dijanu Hrkalović viđao samo na kolegijumima, ali da nikada nisu razgovarali nasamo niti da mu je pominjala Eleza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati