Hronika

[ Izvor: N1 ]

25. 05. 2022. 17:31 1

"Odlaganje suđenja Belivuku? Nekome se ne žuri"

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić rekao je za N1, povodom odlaganja početka suđenja Veljku Belivuku, da sva suđenja za ozbiljan kriminal jako dugo traju i ne završavaju se.

- Mi smo poveli akciju pre 12 godina, nisu donete pravosnažne presude u slučaju Šarić, Jovanjica... Svi bitni predmeti nemaju ni početka ni kraja, prolongiraju se. To je stvar političke organizacije, znamo jako dobro kako sudska vlast funkcioniše, pod jakim je uticajem politike, tu vidim razloge za jako loše funkcionisanje i odugovlačenje. Ne znam šta će se dešavati, ne vidim da se nekom baš žuri - istakao je Cvijić za N1.

Cvijić navodi da sudija dugo nije bio određen za Belikuka i dodaje da nas u nekim istragama prestižu sve druge zemlje.

- Postoji nada da neke istrage mogu da povežu Šarića i Belivuka povodom nekih ubistava u Grčkoj. Srpska policija i BIA su vodile postupke i bili nagrađivani, sada dokazi stižu iz inostranstva. Materijal iz Francuske je ključni materijal za Belivukovu grupu, imamo snimke mučenja ljudi, nova optužnica za još dva ubistva su dokazi preko Skaja - rekao je novinar NIN-a.

Kaže da su u Evropi već donete neke pravosnažne presude na osnovu Skaj aplikacije.

- Kod nas to ide jako sporo, nemamo nažalost ozbiljnu istragu o povezanosti vlasti sa mafijom, ne vidimo ozbiljnu istragu. Ako hoćete da presečete mafiju, tu treba udariti. Pisao sam tekst o presretnutoj komunikaciji Belivuka i Nenada Vučkovića iz Žandarmerije, u toj komunikaciji govore Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović. Ako vučemo paralelu, postoje neke presude u evropskim zemljama donete na osnovi Skaj aplikacije, videćemo kako će naše pravosuđe reagovati.

Rekao je da se posle hapšenja Veljka Belivuka nije mnogo toga promenulo.

- Drugi su zauzeli te pozicije, postoji regrutovanje mladih od 16 godina i to se ne menja - zaključio je novinar NIN Vuk Cvijić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati