Hronika

[ Izvor: RTS ]

20. 05. 2022. 12:34 3

Kradljivci bakra pretukli radnika "Ziđina"

Radnik Borske flotacije M. M. (55) pretučen je jutros kada je pokušao da spreči krađu otpadnog bakra i zaštiti imovinu kompanije "Srbija Ziđin Koper".

Radnika su u pogonu drobljenja, gde se odvaja hladan materijal, napale dve osobe i nanele mu povrede u predelu lica, zbog čega je zbrinut na Odeljenju trijaže borske Bolnice, saopštila je kompanija "Srbija Ziđin Koper".

Radnik se oseća dobro, ali je zadržan zbog detaljnog ispitivanja, s obzirom na to da su ga napadači više puta pesnicama udarili u glavu.

Borska policija je sat vremena nakon napada uhapsila napadače koji su ponovo vratili u Borsku flotaciju u nameri da nastave sa krađom.

Po podacima Sektora za bezbednost i zdravlje na radu, prošle nedelje registrovano je 375 osoba koje su u 58 navrata pokušale da ukradu oko 800 kilograma raznog bakarnog materijala, navode iz kompanije za RTS.

- Karakteristično je to da se u poslednje vreme napadi na imovinu kompanije dešavaju tokom dana i da u takvim akcijama učestvuje sve veći broj maloletnika i žena - kaže rukovodilac sektora Saša Perišić.

- Srbija Ziđin Koper najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja, pohvaljuje radnika M. M. za revnosnost prilikom očuvanja imovinske bezbednosti kompanije, ali i poziva sve relevantne državne institucije da suzbiju zločin i krađe, a pravosudne organe da ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovakvih slučajeva i strogo kazne vinovnike - piše u saopštenju kompanije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati