Hronika

[ Izvor: 021.rs ]

20. 05. 2022. 07:41 2

Nove dojave u školama: Na udaru Novi Sad, Ruma, Niš...

Danas je u Rumi stigla dojava o postavljenoj bombi u sve četiri osnovne škole, a isto se desilo i u školama u Novom Sadu, Inđiji, Nišu...

Naime, roditeljima u Rumi je od učitelja i nastavnika stigla upozoravajuća poruka da ne šalju decu u školu. Roditeljima je ova poruka stigla pola sata pred prepodnevnu nastavu.

Policija je već ispred škole.

Kako piše 021.rs, dojave o bombama stigle su i na adresu osnovnih škola u Novom Sadu, ali i celom Južnobačkom okrugu.

Navodi se da su svi direktori OŠ na teritoriji južnobačkog okruga mejlom noćas dobili dojavu, te će policija pregledati zgrade.

Učenici zbog toga nemaju prvi čas, a upitni su i ostali, dok se ne pregledaju sve škole. Za sada nema više informacija od policije, niti Ministarstva prosavete.

Kako građani javljaju, u pitanju su OŠ "Svetozar Marković Toza", OŠ "Vasa Stajić", OŠ "Kosta Trifković", "Dušan Radović", "Ivan Gundulić" i škola "NIkola Tesla" na Telepu.

Srednje škole, kako se ističe, nisu dobile dojavu.

Dojave su stigle na mejl osnovnih škola u Magliću, Kulpinu i Bačkom Petrovcu, prenosi "Storyteller".

Sve škole postupaju prema sigurnosnim procedurama, a učenici danas neće ići u školu, navodi se u porukama koje su jutros učitelji/ce i razredne starešine poslali na Viber grupe roditelja.

Da podsetimo, u poslednjih pet dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova. Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je policija utvrdila da su sve dojave o bombama u školama bile lažne, te da će biti potrebna određena nadoknada časova izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati