Hronika

[ Izvor: Južne vesti ]

17. 04. 2022. 12:15 17

Svaki dan u javnosti, a nedostupan za Tužilaštvo: Spasić još nije saslušan

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, i dalje nije saslušan u niškom Osnovnom tužilaštvu zbog pretećih poruka koje je uputio novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu. On se nije pojavio ni na poslednjem saslušanju zakazanom za 31. mart, a novo je zakazano za drugu polovinu aprila.

I dalje nije dostupan za Tužilaštvo, iako se gotovo svakodnevno može videti u medijima, na ulicama Beograda, bilo na okupljanjima opozicije ili na čuvanju murala osuđenog generala Ratka Mladića.

Pre nekoliko dana bio je ispred Predsedništva kada se Dragan Đilas sastao sa Aleksandrom Vučićem, a u izbornoj noći bio je i u uzbormom štabu Srpske napredne stranke, pišu Južne vesti.

Na saslušanje međutim, opet, nije došao.

- U toku su dokazne radnje. Saslušanje osumnjičenog je bilo zakazano za 31. mart. Međutim, nije doveden po naredbi Tužilaštva. Sledeće je zakazano u toku aprila - kažu u niškom Tužilaštvu.

Nije dolazio ni na prethodna, prvo je bilo zakazano za kraj septembra, a ni na svako naredno. Tužilaštvo je radilo na utvrđivanju njegove adrese jer nije na onoj u Vrnjačkoj Banji, a Spasić je rekao da nije dobio poziv Tužilaštva, da ne može da ode nenajavljen i da sa zadovoljstvom želi da da izjavu.

Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada. U prostorije koje je dobio po povlašćenoj ceni Udruženje i ne koristi, iako je prošlo skoro godinu dana.

Slanje na kolac, žaljenje što u porodici nema ubijenih i želja za kupovinom sanduka prijavljeni su policiji, a Više tužilaštvo u Nišu je ovo delo kvalifikovalo kao krivično delo proganjanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati