Hronika

Direktno.rs

15. 04. 2022. 10:01 30

ŠARIĆ Sprega "napredne" mafije i kriminala

Šokantne informacije o razlozima za novo hapšenje Darka Šarića, još jednom potvrđuju ono na šta Demokratska stranka ukazuje već deset godina: Srbijom vlada čvrsta sprega vlasti predvođene Aleksandrom Vučićem i organizovanog kriminala - stoji u saopštenju koji je potpisao Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Dalje se navodi:

Državne institucije su otete od strane mafijaškog režima i zbog toga su po ko zna koji put u obračun sa organizovanim kriminalom morale da se uključe strane bezbednosne službe. Svima u svetu je očigledno postalo jasno da vladajući režim u Srbiji nema ni volje ni mogućnosti da se obračuna sa svojim finansijerima i partnerima iz sveta podzemlja koji su svoje kriminalne aktivnosti razgranali širom sveta.

Bez informacija dobijenih iz EUROPOLa i EUROJUSTa i angažovanja evropskih organizacija za borbu protiv organizovanog kriminala, Darko Šarić bi iz svoje vile na Dedinju i dalje neometano upravljao svojom kriminalnom hobotnicom.

Skandalozno je da nakon ovog hapšenja saznajemo da je Darko Šarić optužen da je iz pritvora Specijalnog suda uz pomoć dva satelitska telefona i tri mobilna telefona naručivao mafijaška ubistva širom sveta, a da niko od nadležnih državnih organa ne pokazuje odgovornost zbog ovih propusta.

Istovremeno, ova međunarodna policijska akcija pod rukovodstvom evropskih bezbednosnih službi, jasan je pokazatelj koliko je važno da Srbija izgradi još jače i čvršće veze sa svojim evropskim partnerima. Uspeh u borbi protiv organizovanog kriminala biće jedan od ključnih parametara u proceni spremnosti naše zemlje za članstvo u Evropskoj Uniji, a to je nemoguće postići dok državom Srbijom upravlja "napredna" mafija - piše u saopštenju koji je potpisao Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati