Hronika

[ Izvor: Blic ]

19. 01. 2022. 13:58 14

Sin ratnog invalida pokušao da se ubije zbog nemaštine

Dvadesetdvogodišnji N. C. iz Niša skočio je noćas oko 4 ujutro sa trećeg sprata porodične kuće, sa visine od oko šest metara. Njegov pad ublažilo je granje, te je mladić zadobio lakše telesne povrede. Sumnja se da je mladić pokušao da se ubije jer ne može sam da brine o porodici nakon smrti oca.

- I dalje je u opservaciji u Urgentnom centru. Čuva ga policajac - kažu za "Blic" iz KC Niš.

Kako dodaju, mladić ima oguljotine na glavi.

- Čeka se da ga pogleda hirurg, ali prema prvim informacijama, nema vidljivih i sumnjivih povreda. Bio je svestan i komunikativan i na prijemu, a i sada je - dodaju za "Blic".

Ovim povodom oglasila se niška humanitarka Marina Adamović koje je pozvala Nišlije da pomognu mladiću i njegovoj porodici.

- Taj mladić i njegovo petoro braće i sestara žive u ogromnoj nemaštini, nakon smrti njihovog oca J. C, ratnog vojnog invalida. Prema mojim saznanjima, jedini prihod im je bakina penzija. Pozivam sugrađane da počnu sa prikupljanjem hrane i drugih potrepština jer im, kako sam čula, sve nedostaje - kazala je Marina.

Ona je dodala da je od prijatelja ove porodice dobila informaciju da je Centar za socijalni rad imao nameru da decu zbrine u hraniteljskim porodicama, ali da je N. C. želeo da ih zadrži sve na okupu.

- Pozivam nadležne da pomognu ovoj porodici, otvorićemo i humanitarni račun za prikupljanje novčanih sredstava. Njihov otac se borio za ovu zemlju i najmanje što zaslužuje je da mu deca budu zbrinuta - rekla je Marina.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati