Hronika

[ Izvor: N1 ]

23. 12. 2021. 15:34 2

Sedmi put odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2

Pripremno ročište za suđenje prema optužnici Jovanjica 2, ponovo je odloženo, ovoga puta zbog nepojavljivanja trećeokrivljenog Radovana Bojovića, koji je zaražen koronavirusom.

To je za N1 potvrdio advokat Veljko Delibašić, branilac okrivljenog Branislava Radosavljevića.

Od maja meseca kada je trebalo da bude završeno pripremno ročište u postupku Jovanjica 2, do danas ono je odlagano sedam puta.

Prvooptuženi u ovom postupku, kao i u Jovanjici 1, je Predrag Koluvija, vlasnik imanja Jovanjica na kom je u novembru 2019. godine pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi. Njega obe optužnice označavaju kao organizatora kriminalne grupe koja je neovlašćeno proizvodila i stavljala u promet opojne droge.

Osim Koluvije, u Jovanjici 2, nalaze se još osmorica optuženih, među kojima su pripadnici MUP-a, BIA i VOA, koji se sumnjiče da su bili Koluvijin "prsten zaštite" i da su mu dok je ilegalno uzgajao marihuanu, pribavljali poverljive informacije iz policije, falsifikovane službene isprave, kao i specijalne policijske registarske tablice.

Čeka se da se završe pripremna ročišta u Jovanjici 2 i da se donese odluka o spajanju dva predmeta Jovanjica 1 i Jovanjica 2 u jedan.

Ovo je bio predlog zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Drecuna, kako bi proces suđenja bio brži i kako bi se izbegla opstrukcija.

Advokat Milana Kendije u postupku Jovanjica 2, ali i jedan od Koluvijinih advokata u postupku Jovanjica 1, nakon ročišta koje je u tom postupku juče održano kaže da se odlaganjem početka suđenja ne opstruira postupak.

Ročišta su do sada odlagana zbog različitih razloga - nepojavljivanja odbrane, zatim zato što je Koluvija otkazao punomoć svim svojim braniocima, na jednom od ročišta traženo je izuzeće postupajućeg sudije, što je kasnije odbijeno, ali zbog nepojavljivanja nekog od okrivljenih zbog kovida 19. Inače po zakonu, pripremno ročište je zatvoreno za javnost i tek kad se ono završi može da počne glavni pretres koji je javan i mogu da mu prisustvuju novinari.

Naredno pripremno ročište zakazano je za 3. februar 2022.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati