Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 11. 2021. 19:23 2

Saslušani inspektori i investitori sa Palilule

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, po osnovu dopune krivične prijave Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, saslušani su investitori i inspektori koji su "pali" na opštini Palilula.

Kako pišu beogradski mediji, saslušani su osumnjičeni V.Ć., odgovorno lice SO Palilula, na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem, M.L., građevinski inspektor GO Palilula, na okolnosti izvršenja krivičnih dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ.R., G.P., B.C. i Z.P., na okolnosti izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i investitori S.H., S.S., M.B., T.D., V.Ž. i Ž.L., na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu.

Podsetimo, povodom malverzacija i zloupotrebe položaja da se omogući izgradnja objekata bez građevinske dozvole, 1. juna ove godine uhapšen je bivši predsednik GO Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić (34). Dva meseca kasnije Viši sud u Beogradu ukinuo mu je pritvor i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicu). Protiv njega i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo vodio je istragu zbog sumnje da su omogućavali nelegalne gradnje u toj opštini.

U akciji su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati