Hronika

[ Izvor: Mediji ]

14. 10. 2021. 12:44 13

Uhapšen čovek zbog pretnji smrću Kulačinu i Vidojkoviću

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija uhapsila S.N. (47) iz Valjeva, koji se tereti da je sa svog naloga na jednoj društvenoj mreži uputio pretnje Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu, autorima podkasta "Dobar, loš, zao" koji se emituje na portalu Nova.rs.

Kako se navodi, on se sumnjiči da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Vidojković i Kulačin krajem septembra dobili su pretnje smrću, što je prijavljeno nadležnom tužilaštvu. Prijavljeno je šest pretnji, a u pomenutim, im je prećeno ubistvima i metkom u čelo.

Pretnje su, prenosi Nova.rs počele nakon što je Vidojković u podkastu opsovao Aleksandra Vučića, a potom su ga režimski mediji optužili da su se psovke odnosile na majku predsednika Srbije, što je autor emisije oštro demantovao. Nakon kampanje u režimskim medijima, Vidojkoviću i Kulačinu su krenule da stižu stravične pretnje.

„Podneli smo krivične prijave, odnosno NUNS je u moje i Kulačinovo ime podneo, povodom pretnje koje smo dobili. Imali smo šest pretnji za dva dana, četiri su već procesuirane i tužilac nas je juče pozvao da potvrdimo da se osećamo ugroženima. Dve prijave, odnosno pretnje, poslali smo jutros NUNS, pa će oni da ih potom proslede nadležnom tužilaštvu, s obzirom da se time bave. Meni su lično stizale uvrede, a preteći komentari se uglavnom nalaze ispod DLZ tekstova na društvenim mrežama. U početku je Nenad veliki deo prijavljivanja pretnji preuzeo na sebe, a sada sam se i ja intenzivno uključio“, rekao je ranije Vidojković za Nova.rs.

Nenad Kulačin objasnio je kakve su pretnje u pitanju.

„Pretnje su od klanja do metka u čelo, kompletan dijapazon pretnji smrću. Pretnje se ujedno odnose i na naše porodice, a traje od trenutka kada su nacionalne televizije prenele deo iz naše emisije, u kojoj je Marko imao posebnu poruku za predsednika. Od tog trenutka smo dobili nebrojano pretnji“, kaže Kulačin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati