Hronika

[ Izvor: Danas ]

30. 09. 2021. 14:19 7

Šapić pretio voditeljima, Tužilaštvo odbacilo prijavu

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Šapića, koju su protiv njega podneli autori emisije „Dobar, loš, zao“ Nenad Kulačin i Marko Vidojković, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, odnosno pretnji koje im je uputio sa televizije Pink, u emisiji Novo jutro u julu ove godine.

U svom obrazloženju, Tužilaštvo je zaključilo da Šapićeva izjava „Iščupao bih ti srce i branio dostojanstvo po cenu života“ nema obeležja navedenog krivičnog dela jer se radi o uslovnoj pretnji – „stavljanju u izgled nekih mogućih neprijatnosti koje bi oštećeni imali ukoliko prijavljeni ponove navode da je „krpio dupe u Urgentnom centru“.

Tužilac dalje navodi da Šapićeva pretnja nije ozbiljna već je data u afektu „što je i sam prijavljeni potvrdio rekavši da ih nikad ne bi povredio“. U navedenoj emisiji na Pinku, Šapić je više puta ponovio da bi „iščupao srce“ zbog, kako je rekao, laži koje slušaju njegova deca, te da kada bi sreo „one koji šire notorne laže o njemu“, branio bi dostojanstvo sebe i svoje porodice „po cenu života“.

Nenad Kulačin kaže za Danas da je odbacivanje krivične prijave samo dokaz kontinuirane kampanje protiv svakoga ko kritikuje ovaj režim.

- Tužilaštvo je poverovalo Šapiću da se šalio kada je rekao da bi nam iščupao srce, a nije poverovalo nama da ga se plašimo i da se osećamo nebezbedno. Uostalom, ko je danas u Srbiji bezbedan. Tužilaštvo danas veruje nekome ko laže, jer mi nikada nismo rekli da je njemu neko krpio anus, ili čmar kako je on to predstavio, i nekome ko bezočno ponavlja pretnje o čupanju srca na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Kada smo davali iskaz u Tužilaštvu, zamenica javnog tužioca je otvoreno navijala da odustanemo od tužbe, da je on ok, da nije mislio ozbiljno, da umemo i mi da prcnemo - navodi Kulačin.

On dodaje da je razlika samo u tome što oni, za razliku od Šapića, ne lažu i ne prete.

- Jadna je i bedna Srbija u kojoj je neko poput Šapića toliko moćan da Tužilaštvo ne sme da izađe pred sud sa njim. Možda i mogu da se nadam da nam Šapić baš i ne bi lično iščupao srce, jer se ipak radi o karakternoj nuli i kukavici koja se sada zaštitila plaštom Aleksandra Vučića, ali sam potpuno siguran da je kao neko ko je bezuman spreman da nekome kaže – sredite onu dvojicu. Marko i ja danima dobijamo pretnje ubistvom, klanjem i svim ostalim nasilnim načinima za oduzimanje života. I živimo sa time kako znamo i umemo. Što je još gore, porodice sve to preživljavaju mnogo teže od nas. U to ime dugujemo veliku zahvalnost našoj državi, a još više naše Tužilaštvu - zaključuje Kulačin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati