Hronika

Direktno.rs

25. 09. 2021. 17:21 4

Žena optuženog iz Jovanjice prisluškuje za MUP

Advokat Ivan Ninić objavio je na Tviteru dokument iz slučaja "Jovanjica" u kome se vidi da je supruga jednog od optuženih Zorana Baštovanovića zaposlena u MUP-u, u Službi za specijalne istražne metode na poslovima reprodukcije presretnutih razgovora ali po ugovoru o delu a ne kao zaposleni službenik MUP sa statusom ovlašćenog službenog lica.

- Da li je normalno da preslušavanje mera nadzora telefonskih razgovora radi osoba po „ugovoru o delu“, a ne zaposleni službenik MUP-a sa statusom ovlašćenog službenog lica - pitao je danas na Tviteru advokat Ivan Ninić koji je objavio dokument sa generalijama Zorana Baštovanovića, jednog od optuženih u slučaju „Jovanjica“.

Inače, Zoran Baštovanović, bivši šef Odeljenja za korupciju za Beograd sumnjiči se zajedno sa Milanom Kendijom, bivšim načelnikom Odeljenja za obezbeđenje određenih funkcionera i objekata MUP, Radovanom Bojovićem, Alekandrom Tošićićem i Branislavom Radovanovićem, radnici BIA da su vlasniku Jovanjice, dok je ilegalno uzgajao marihuanu, pružali bezbednosnu i logističku podršku.

Prema optužnici čije je delove objavio Krik, dostavljali su mu poverljive informacije iz policije, obezbedili oružje, falsifikovanu dokumentaciju da je pripadnik Vojnoobaveštajne agencije i specijalne policijske registarske tablice.

Oni su privedeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava i to po nalogu organizatora Predraga Koluvije.

Protiv prvooptuženog Koluvije, koji je juče pušten iz pritvora gde se nalazio od novembra 2019. godine kada je uhapšen i njegove grupe vode se dva postupka. U jednom im se sudi jer su na imanju Koluvijine kompanije u Staroj Pazovi proizveli 1,6 tona marihuane. U drugom se sudi grupi policajaca i obaveštajaca koji su Koluviji pružali zaštitu i obezbeđivali imanje. Prvo suđenje je počelo pre godinu dana, dok je drugo na samom početku.

Svi optuženi brane se sa slobode, osim Saše Vujisića zaposlenog u Vojno bezbednosnoj agenciji koji se nalazi u bekstvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati