Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

16. 09. 2021. 11:41 3

Marinika Tepić pozvana u policiju u Jagodini

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić danas će u Jagodini dati iskaz povodom napada koji se u tom gradu desio, odnosno povodom tužbe za ugrožavanje bezbednosti koje podnela protiv Dušana Markovića, odbornika u Skupštini Jagodine.

Početkom aprila, Tepić je boravila u Jagodini kako bi pružila podršku koleginicama iz stranke, Кatarini Jokić i Jeleni Кostić, koje su privedene zbog optužbi da su širile paniku. Međutim, konferenciju nije bilo moguće održati mirno, jer su simpatizeri vlasti u nekoliko navrata pokušavali da spreči predstavnice SSP da govore.

Među okupljenima, najglasniji je bio odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković, koga je Tepić optužila da je urlao na nju, te da ju je odgurnuo bez ikakvog razloga.

Ona je rekla da joj je Marković najpre prišao s leđa, da bi je potom odgurnuo.

- Okrenula sam se, pitala ko je i šta želi. Rekla sam mu da se udalji od mene, skloni ruke, a ako ima pitanja, odgovoriću mu kad završim konferenciju. Međutim, on je nastavio i moji saradnici su stali između mene i njega kako bi me zaštitili - objasnila je ona, napominjući da ni to nije bilo dovoljno.

- Nastavio je kao kobac da kruži oko mene, pokušavao da mi priđe s prednje strane, vikao je neprekidno. Na kraju sam krenula u policijsku stanicu pred kojom se sve dešavalo naočigled 20 policajaca u uniformi i civilu. On se opet nekako probio i došao u fizički kontakt sa mnom, pokušavajući da me spreči da priđem ulazu u policijsku stanicu - istakla je Marinika Tepić.

Zbog ovog napada, Tepić je tužila Markovića zbog ugrožavanja bezbednosti, a Marković je odgovorio kontratužbom za lažno prijavljivanje. Zbog kontratužbe jagodinskog odbornika, Tepić je danas morala da se odazove pozivu policije u Jagodini i da ponovi raniji iskaz.

- Ovo je najobičnije mrcvarenje. Očito da postoji namera da čitav proces drže pod kontrolom i zbog toga se insistiralo da dođe u Jagodinu kako bih ponovila svoj raniji iskaz. Bez obzira što sam mogla da se o ovom slučaju izjasnim u Novom Sadu, gde mi je prebivalište ili u Beogradu, gde radim - rekla je potpredsednica SSP za Nova.rs.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati